lala2 Ezt a telepítési metódust eddig csak
Én is szoktam így, de ritkán, főleg csak próbából valamit. (Előtte systemback...)
Rendszeres, hogy az ilyen telepítés elhasal hiányzó függőségek miatt, ilyenkor apt install -f lehúzza a hiányzót, majd utána rögtön települ a dpkg-zott csomag is 😉
Most kipróbáltam, leszedtem a Lazarus 4.6-ot.
Első rárepülésre:
Kettő települt is, a 3-ik elhasalt:
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: lazarus-project:
lazarus-project függőségek: libgtk2.0-dev (>= 2.6.0); ám:
`libgtk2.0-dev' csomag nincs telepítve.
Majd:
root@DellG3:/home/laco/Letöltések/laz# apt install -f
Függőségek javítása... Kész
Installing dependencies:
gir1.2-freedesktop-dev libcairo2-dev libgdk-pixbuf-2.0-dev libgtk2.0-dev libpango1.0-dev libthai-dev libxcomposite-dev libxinerama-dev
gir1.2-glib-2.0-dev libdatrie-dev libgio-2.0-dev libharfbuzz-cairo0 libpixman-1-dev libtiff-dev libxcursor-dev libxrandr-dev
gir1.2-gtk-2.0 libexpat1-dev libgio-2.0-dev-bin libharfbuzz-dev libselinux1-dev libtiffxx6 libxdamage-dev libxrender-dev
girepository-tools libffi-dev libgirepository-2.0-0 libice-dev libsepol-dev libwebp-dev libxext-dev native-architecture
libatk1.0-dev libfontconfig-dev libglib2.0-dev libjbig-dev libsharpyuv-dev libwebpdecoder3 libxfixes-dev pango1.0-tools
libblkid-dev libfreetype-dev libglib2.0-dev-bin liblerc-dev libsm-dev libxcb-render0-dev libxft-dev uuid-dev
libbrotli-dev libfribidi-dev libgraphite2-dev libmount-dev libsysprof-capture-4-dev libxcb-shm0-dev libxi-dev
Javasolt csomagok:
libcairo2-doc libdatrie-doc freetype2-doc libglib2.0-doc libgraphite2-utils libgtk2.0-doc libice-doc libpango1.0-doc libsm-doc libthai-doc libxext-doc graphicsmagick
És hibátlanul települt is.