klt Nem térek ki a megválaszolandó kérdésekre, csak az Ubuntu telepítésre. Első elindítás alkalmával csak az MSI logó és új dizájnú logó kerék forgott lehet türelmetlen vagyok de kb 7-8 perc után leállítottam. Következő indításnál 2 perc után megkaptam a grub-ot (szerintem) és kiválasztottam a *try.. első sort erre jött a kezdő felület ahol elindítható a telepítés vagy kipróbálható. Telepítés, néztem az újdonságokat, majd egy idő után azt látom nem folytatódik az ismertetés, de nem is lép ki. Jobb alsó sarokban kiválasztható hogy az ismertetőt vagy a parancs sorokat szeretném látni. Átkapcsoltam. És láttam 5 perce ugyan azzal foglalkozik letölt. Vártam. A 15. percben újra leállítottam. Ezek a leállítások hol sikeresek hol drasztikusak voltak. Ismét indítottam ennél az indításnál láttam hogy létre hoz egy /boot efi, egy / 480GiB gyökeret de a /home -ról semmit nem ír. De ez a telepítési kísérlet is elakadt egy ponton. Ez után azt gondoltam még egyszer neki futok. Itt már nincs jelzés a home könyvtárról, nem lép ki a telepítőből de amikor a leállítás gombbal ki akarok lépni kéri távolítsam el a telepítő médiát. Ez után próba nincs usb csak bekapcsolás. Fel ált a hiányos rendszer. Még valami a telepítés során nem kértem frissítést, külső meghajtó programot és minimális programcsomagot kértem azaz nincs zenelejátszó, iroda stb.., ez nem baj telepíthető. De a fordítás hiányos angol és profi ubuntu tudás nélkül ez zavaró, a szoftverfrissítő se az elvártnak működött. Tehát egy nagy kínlódás volt. Lehet gyakorlottabb felhasználó simán átlép a problémákon. De a 24.04.4 simán ill. egy újra indítással felment a videokártyát le kellett húzni. Ezzel együtt se tartott tovább mint 15 perc.