lala2 Az utóbbi napokban szó esett az Ubuntu Snap csomagjainak ill. "infrastuktúrájának" az eltávolításáról. Az alábbi linkelt oldalon részletes ajánlást talál mindenki, Ubuntu 26.04-hez - aki erre adja a fejét. https://linuxconfig.org/how-to-remove-snapd-on-ubuntu-26-04
Alveus Vagy váltson pl Arch-ra, ott nincs snap 😁, amúgy nem tudom mi ez az ellenszenv a snapnal. Manapság már nem lassú, bizonyos programoknal sok kínlódástól megkímél. Nekem nincs bajom vele.
Htibi Alveus Manapság már nem lassú Na, erről más a véleményem. A napokban telepítettem egy 26.04-es Ubuntut. Alapból szappantartós a Firefox. Mehetek kávézni nyugodtan, mire elindul (még nem volt kedvem kitakarítani). Ugyanezen a gépen van egy 24.04-es, amin van szappanos és egy PPA-s Róka. Jól észrevehető, mikor melyiket indítom. Más programokról nem tudok mondani semmit.
balzamon Nekem csak annyi bajom volt vele, hogy két program miatt flatpak-et is használnom kellett. VLC-hez flatpakből elérhető a Pause Click plugin a Poedit-nek csak egy korlátozottan használható verziója van snap-ből A kettő meg együtt felesleges. Nincs kedvem snap-et és flatpak-et is takarítani. Meg így két "store" volt fenn. Én nem ez alapján a leírás alapján, de nemrég megszabadultam a snap-től.
Alveus Htibi Nálam jól indultak, egyedül a vlc volt ami szeretet gondolkodni, firefoxot nem használtam, Operázok, de az is snapból ment, én nem éreztem lassúnak, de most nem tudok tesztelni, jelenleg arch vonalon mozgok és igaziból tetszik 😃