warp Szia!
OFF
A Pastebinre tett tartalmad alapján azt gondolom, hogy elírtad a címet, nem Sane csatorna lesz az, hanem Snap.
Utólagos engedelmeddel átírtam.
ON
Én nem tudtam róla, de így hogy tudattad, érdeklődéssel olvastam róla.
Próbálom rövidre fogni. A lényeg, hogy a Thundrbirddel kapcsolatban a jelenlegi ESR helyett a monthly lesz az alapértelmezett snap változat az Ubuntuban.
warp Mi a teendő, ha egyáltalán kell?
Lehet, hogy tévedek, de én ezt olvasom ki a dologból:
Ha megnézed most a sudo snap info thunderbird | grep installed parancs kimenetét, akkor szerintem egy olyan sort fogsz kapni, amiben az esr szerepelni fog, mert azt gondolom, hogy jelenleg azt használod. Amennyiben ez így van:
A) Ha megfelel neked a tervezett váltás, nincs különösebb teendőd, a frissítésekkel át fog állni „magától” a dolog. (Itt igazából csak akkor lehet gond, ha használsz bővítményeket, azt írja, hogy akkor csinálj egy bővítmény-ellenőrzést és ha az jön ki, hogy valamelyik nem lesz jó az új csatornáról érkező verzióval, akkor döntsd el, hogy tudsz-e ezen bővitmény(ek) nélkül élni.
B) Ha (például azért mert az jön ki hogy gond lesz valamelyik bővítménnyel, vagy más okból) szeretnél maradni az ESR-nél, akkor add ki terminálban a sudo snap refresh thunderbird --channel=esr/stable parancsot.
Én erre jutottam.
(Tipp: Telepítettél [egy csomó] bővítményt? Amennyiben nem, akkor szerintem nincs ezzel igazán semmi dolgod. Át fog állni az automatizmus által.)