warp Szerintem nem a beállításoknál van a probléma, hanem hogy Snap Thunderbird nem fér hozzá hangeszköz megszólaltatásához. Tök mindegy, milyen fájlt, milyen útvonalon jelölsz ki, nem jön ki ennek a viharmadárnak hang a torkán.
A Snap Thunderbird meggyógyítása nekem magas, sokkal egyszerűbb, még általam is belátható folyamat egy biztosan működőt feltenni mellé vagy helyette. Már írtam a másik témában, ha fontos ez a funkció, cseréld le a rendszercsomagos (.deb) változatra, vagy tedd fel a Snap mellé a Flatpak Thuderbirdet.
A döntést te hozod. Ha úgy döntesz, elindulsz valamelyik irányba, akkor szerintem így távolról is tudunk neked segíteni, amennyiben elakadsz. (Én a Flatpakre voksolnék, mert amellett megmaradhat párhuzamosan a Snap is, nem vesztesz egy pillanatra sem semmit annak jelenlegi formában való használhatóságából. A Flatpaket meg együtt majd csak valahogy belakjuk így távsegítséggel, közösen. Kell neki egy magyarítás, meg esetleg a beállítófájlokat odamásolni neki, ha nem találja meg őket a jelenlegi helyükön, de szerintem azokat pont jó helyre tette @klt . Nem néz ki lehetetlen küldetésnek.)