„A Sparky fejlesztői most felülvizsgálták ezt, miután arra jutottak, hogy még mindig rengeteg jól használható, 32 bites processzoros számítógép működik.”
Na ennek a mondatnak az alátámasztására lennék én kíváncsi. Mit jelent az, hogy „rengeteg”? Egy konkrét számot szeretnék én látni és hogy hogyan jutott az a tudomásukra.
Emlékeim szerint már nagyon régen megtörtént igazából a tömeges átállás a 64 bites rendszerekre, itt, ezen a fórumon is nagyon régen volt olyan téma, melyben valakinek olyan gépe lett volna, melyről az derült ki, hogy nem tudna 64 bites rendszert futtatni. Az én emlékeim szerint az utolsó 32 bites rendszerről szóló témákban a kérdezők azt hitték, hogy az ő gépükön nem tudnának 64 bites rendszert futtatni, de tévedtek. Korábban/eddig 32 bites rendszer volt rajta, de a processzor bizony minden esetben képes erre.
Amíg nem látok bizonyítékot arra, hogy „rengeteg jól használható, 32 bites processzoros számítógép működik”, addig én ezt egy fantomigénynek gondolom. Ettől még lehet valamekkora érdeklődés a rendszer iránt, akár viszonylag sokan letölthetik a kíváncsiság, a kipróbálás okán, de ez nem egyenlő azzal, hogy 64 bites rendszert nem tudnának futtatni egy adott vason. Inkább jó reklámnak gondolnám, ami erre a disztribúcióra irányítja a figyelmet...