ZoliIgen, szerintem mainstream-nek kell lennie a Linuxnak, és a nyílt forráskódnak. A másik fejlesztési modellt egyébként is túlhaladta már a kor. Ha jobban belegondolok, semmiképp se szeretném, hogy a gyermekeim ne szabad programokat használjanak, hanem egy önműködő, önkormányzó, titkaiba be nem avató MS terméket, ami sosem fut majd elég gyorsan a gépükön vagy egy mindent rögzítő, megfigyelő Google cuccot.
Az ötlet sem tetszik, hogy a google által felügyelt "szuperszámítógépen" - valójában egyszerű PC-kből felépített hálózat, ami szuperszámítógépként képes működni - legyenek az én videóim, képeim is zenéim, amit majd a vékony kliensemről érnék el. Ez egy horror, remélem másoknak is, és nem akarják, hogy a google által felügyelt gépeken legyenek az üzleti tiktaik, és a magán videóik stb. Én azt sem tudom elképzelni, hogy visszatérjek a jelenbe, hogy a gmail fiókomban tároljam a fényképeimet.
Mindannyiunk érdeke, hogy anyagilag támogassuk, terjesszük, használjuk a szabad szoftvereket, másokat is bíztassunk erre, segítsünk nekik.