Sziasztok!
Hétfő óta használom az Ubuntut, ezelőtt Windows Vistás voltam. Meglehet, hogy mégis visszatérek a másik operációs rendszer mellé, ha további inkompatibilis dolgokkal találkozom...
Tudom, hogy a driverek nemlétezése nem a Linux hibája, hanem a gyártóké, azonban emiatt én még nem fogok másik eszközöket venni, ami Linuxbarát. Mivel 3 napja használom a rendszert, nem érzek még nagyon nagy különbséget a két oprendszer között, mert őszintén bevallva mondhatom el, hogy az Ubuntut is kellett már fagyás miatt újraindítanom...
Most egy Canon i905D-s nyomtatódrivert szeretnék megtalálni. 2 napja keresem. Van rá valami ddiwrapper, meg CUPS, meg "mittudomain", de ezek a leírások angolok, és kissé bonyolult így, hogy most használok Linuxot először! Egyelőre nagyon nehéz az átállás. Egy hétre terveztem a próbaidőt, és utána vagy letörlöm az Ubuntut és visszatérek Vistához (amivel semmi bajom nincs), vagy dualboot lesz (aminek így nem túl sok értelme lesz...). Továbbá azt hiszem, hogy a Labtec webkamerám se nagyon ismeri fel. A netet is terminallal kellett beállítanom, amit szintén nem díjaztam annyira a hosszadalmas szenvedés után. Van nekem még egy Logitech joystickom, és egy HP szkennerem - amitől előre félek, hogy milyen kínlódás lesz beállítani... A DELL monitoromra azt hiszi, hogy a legnagyobb felbontása nagyobb az 1280x1024-nél, tehát ha nagyobbra állítanám, a monitoromnak nem lenne túl egészséges. És 50Hz-51Hz között választhatok frissítési gyakoriságot, mikor Vista alatt 75 volt! Hogy kiválasszam a monitorom, ahhoz is terminalt kellett használnom...
Na mindegy, remélem nem lesz ez olyan szörnyű a továbbiakban, kérlek titeket segítsetek megtalálni a megfelelő drivert a Canon i905D-hez.
Előre is nagyon szépen köszönöm,
Üdv: TommiE