Sziasztok Ubuntu felhasználók!!!
Kezdő Linuxos vagyok!!
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy nekem van egy elvileg "jó-nak" mondható MSI HD2600 Pro 256Mb-os videókártyám.
A gépen használok Vistát és Ubuntu Hardy-t, de nem kérdés melyik a kedvenc :).
Felraktam a rendszert és telepítettem is a zárt meghajtót a kártyához, utána restart és minden megy "tökéletesen". Compiz az fut rendesen, semmi bajom vele, de ha valami 3D-s alkalmazást szeretnék indítani, pl: játékoknál az ablakban lévő kép fekete csíkokat dobál, nem szaggat mert az menne rendesen csak hihetetlenül csíkoz :(, meg ha a Sakk-ban be akarom kapcsolni a 3D-t ezt írja: You are unable to play in 3D mode due to the following problems:
Nincs Python OpenGL támogatás
Nincs Python GTKGLExt támogatás
Próbálkoztam már másik driverel is amit a Synaptic-on keresztül lehet telepíteni, de azzal sem jutottam előrébb, sőt be sem jött semmi.
Most letöltöttem az Ati oldaláról az elvileg neki megfelelő drivert, de nem merek hozzányulni nehogy elb...am és utána megint telepítgessek.
Kérem valaki írjon egy nagyon részletes használati útmutatót, hogy hogyan is kéne felrakni ezt a bizonyos .run kiterjesztésű file-t.
Vagy ha valakinek van ezzel a kártyával tapasztalata, hogy hogyan volt képes tökéletes működésre bírni az írjon.