Nah, egy kicsit utánanéztem a dolgoknak.Ahogy látom a problémáddal nem vagy egyedül és nem mai keletű dolog. Ha tudsz angolul nézd meg itt
Én a helyedben a következőket tenném:
Amikor bootol a gép és elkezd - általában 3 sec.-ról - visszaszámolni escape-t kell nyomni. Ez csak akkor szükséges, ha úgy van beállítva a Grub, hogy nem tölti be a boot menüt. A boot menüben a legfrissebb kernelt kell választani, de recovery módban. Miután betöltötte a szükséges fájlokat, megjelenik egy képernyő. Itt először a "Try fix X server" opciót kell választani. Mikor ismét visszatér a képernyő, akkor pedig a "Resume normal boot" opciót. Ha minden igaz, akkor most már lesz képernyőd, mindenféle 2, vagy 3D-s gyorsítás nélkül, kis felbontásban.
Nyiss egy terminált és írd be: lspci (az első betű kis L betű!). Ha a kapott eredményt alaposan átnézed akkor a VGA résznél talán közelebbi információt kapsz a videókártyád pontos típusáról, mert én úgy, ahogy te megadtad sehol nem találtam meg. Ezután látogasd meg a következő oldalt: http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=2&Type=3 Ezután már csak te tudod folytatni, mivel közelebbi információkat nem tudok a gépedről. Sok sikert a próbálkozáshoz!
U.i.: Bocs, ha egy kicsit szájbarágós voltam, de nem tudom, mennyire vagy tapasztalt felhasználó..