Megpróbálok mindenkinek válaszolni...
Először is a screenshot:
http://kepfeltoltes.hu/081026/shot4-mod_www.kepfeltoltes.hu_.png
Látszik rajta a meminfo (kb 10MB szabad, és 40MB swap használat).
Ezek kb. fix értékek. Érdekes, mert a gimp beindításával nem változott a helyzet, sőt 15MB szabad fizikai, 45MB swap lefoglalt.
(de amikor a code::blocks-ot elindítottam, a swap hirtelen megugrott, ugyan egy hibarnálás után voltam...)
A nitrogen-t hamarosan kipróbálom, köszi a linket.
Az LXDE-ről már hallottam, még komolyabban nem fogalkoztam vele, de most az IceWM villámgyors, és tetszik is, de majd megnézem! Köszi.
Nekem is megfordult a fejemben, hogy vegyek még egy 256-os, vagy 512-es memóriát, talán 4k-ba is fájt volna :)
De már régóta kinéztem egy új gépet, persze a megvételének időpontja csak tolódott. Most kb. 2 hét múlva tudom megvenni. Az amúgy mégegy történet lesz...remélem azon már Kubuntu 8.10-est (KDE4-gyel) is kipróbálhatom.
Kb. 5-6óra alatt hoztam össze, kisebb-nagyobb megszakításokkal, és a fluxboxos próbálkozás is benne van.
Ja és a wifi: screenshotra beraktam a wicd ablakát (valamint látszik a panel jobb szélén az ikonja), ezzel állítgatom a hálózatomat. WPA-PSK-t használok otthon, ehhez simán ment a kapcsolódás. Az egyetemen radius (is) van, azzal még nem próbáltam, de xubuntu alatt működött, így gondolom müködni fog itt is, hiszen csak a beállítóprogram más. Ja rt2500-as chipkészlete van a wlan kártyámnak; ubuntu alapból viszi.
A wicd kliensét az IceWM startup szkriptjéből (~/.icewm/startup) indítom.