mandyediBocs hogy ideírok a tetejére, de attól tartok, a hozzászólások egyike sem a (szerintem) megfelelő oldalról közelít.
Első ránézésre nevetségesnek tűnhet egy ingyenesen a (fizetős) oprendszer mellé adott program körüli cécó, de a zárt kódú cégeknél mindig is komoly gondot jelent, hogy amikor megjelenik egy új termékük, (teszem azt pl. valami Windows7) akkor fog-e ezen menni gond nélkül a 3rd party program, pl. Firefox, vagy lesznek olyan kis csapdák, amitől mit ad Isten csak az eredeti gyári program tud rendesen futni. Mert ha igen, akkor ehhez majd jó pénzért adunk el kódekeket, miegyebeket, és majd azt mondjuk, lám, mégis csak mi tudunk kódolni rendesen.
Lehet, hogy túl öreg vagyok, de ezt már néhányszor végigéltem: ld. Netscape Navigator vs. IE, Borland C++ vs. MS Studio, stb. Hát nem érdekes, hogy MS VC++ 4.0-ban Win95 alatt 1996-98-ban elkövetett programjaim csont nélkül mennek Vistán, az ugyanilyen Borland fordítót meg fel sem tudom rakni, mert nincs már hozzá gépem? Ja és a polcomon ott van az "Undocumented Secrets of Windows" c. könyv... :-)
A nyílt forráskódú világban ilyen jellegű versenysértés azért nem történhet, mert ott ha egy 3rd party program nem fut rendesen, akkor a fejlesztő tanuljon meg rendesen C-ül olvasni, oszt nézze meg a forráskódot, mi lehet a kehe :-)