1. Nem tudok egyetérteni veled azügyben, hogy a 8.10 nem sikerült volna olyan jól a 8.04-hez képest. Az én gépeimen a Hardy egy tucat olyan hibát mutatott, ami miatt nem is tudtam használni. Az Intrepid viszont olyan számomra, mint a 7.10 = minden működik benne, stabilan, kifogástalanul.
2. Nem értem, hogy hogyan tudna bárki is jól megalapozott véleményt mondani egy eddig csak nagyon kevesek által használt fájlrendszerről, és az új Ubuntu verzióról. Nem értem, hogy mit vársz?!?
3. Szerény véleményem és hozzáállásom az EXT4-hez pedig ez: természetesen, mint minden új dologról, ami nincs még széleskörben elterjedve és vizsgálva, nem igen fogsz negatív véleményeket hallani, mert sokan az újtól csodákat várnak. Az alkotó pedig mindig magasztalja a saját termékét. Ezzel viszont semmi gond, mert az eddigi EXT fájlrendszerek is a napvilágrajövetelükkor korszerűek, stabilak, megbízhatóak voltak (inkább, mint az M$ fájlrendszerei). Én csakis jót várok és tuti ki fogom próbálni. Az viszont tény, hogy ha nem jól mutatkozik be, akkor azonnal visszatérek a jól bevált JFS-hez.
zlt által belinkelt tesztre pedig egy antiteszttel tudnék reagálni. Itt ugyan nem volt még EXT4-el való összehasonlítás, de a jelenlegi fájlrendszerek teljesítménymutatói itt nagyon mást mutatnak. Na, és akkor kinek is higyjen az ember?!?
http://pglabor.blogspot.com/2007/11/linuxos-naplz-fjlrendszerek_5527.html
Csakis a saját tapasztalatomnak hiszek! Amióta JFS-t használok mindkét gépen, eddig nem tapasztalt gyorsaságot élvezhetek. Korábban EXT3-at használtam.