Sziasztok!
Mint tudjuk, a 9.04 felkinalja majd az ext4 filerendszer hasznalatat. Szep, uj, csillog-villog, de miutan a jelen Ubuntu verzio szerintem nem hozta az elozo (8.04) minoseget (allitolag az uj kernel miatt vagy ilyesmi, nincs tehat koze ennek ahhoz, hogy a Hardy LTS kiadas), picit felek az ujdonsagoktol, stabil, mukodo rendszert szeretnek. Mindazonaltal persze erdekelnek az ujdonsagok, kiprobalnam ezt az uj filerendszert. Szerintem ez a ket hozzaallas kulonbozo aranyban mindenkinel jelen van, ezert ki tobbet, ki kevesebbet, de gondolkodik a valasztason, esetleg mar dontott is. En megvallom, nem ismerem az ext4-et. Ezert szeretnek toletek velemenyt kerni ez ugyben.
A kerdes egyszeru, ext3-ext4 pro es kontra asztali felhasznalasra, avagy van e negativ hozama is az ujnak, vagy csak pozitiv, mint a mesekben :) Kerlek akarmi egyeb eszrevetelt, tanacsot irjatok le ide, ha nem is a filerendszerhez kapcsolodik, hanem csupan a megjelenesre varo uj verzioval kapcsolatos. Koszonom.
Ja, es bocs a jelen verziorol altalam alkotott velemenyert. Azert meg mindig szeretem es hasznalom :)