Hali!
Lenne kde gondom.
Tegnap felraktam a kubuntu 8.10-ben lévő kde-t (talán 4.1.x) synapticból. El is indult rendesen, bejelentkezésnél kiválasztottam őtet, és mentünk be a szép kde asztalra. A baj csak az volt, hogy nem volt gyors. Annyira volt gyors, mint amikor compiz helyett metacityt választasz ki gnome-ban. Előzőleg a telepítés alatt nekem szegezett a synaptic egy kérdést miszerint: "Mi legyen az alap valami (ezt már elfelejtettem) kdm vagy gdm?" Én itt bőszen kdm-t választottam, hiszen mégiscsak kde-t akarok, vagy mi a fene. Aztán már a kde-n belül próbáltam mindenféle animációkat bekapcsolni, a compiz iconban átállítottam az ablakkezelőt kwin-re, de semmi és semmi (azt sem találtam meg, hogy hol konfiguráljam a kwin-t).
Gondoltam, hogy egy frissítés 4.2-re jót tesz majd. Megcsináltam úgy, ahogy a dokumentációban leírták, és akkor el is szállt teljesen, csak a gnome indult. Bejelentkezésnél hibaüzenetet kaptam, hogy nem található a startkde.x fálj. Frissítés közben pedig rákérdezett, hogy állítsa-e le a X daemont, azt mondtam ne. Kb ennyi azt hiszem. Eléggé nem voltam nyugodt, uh "sudo purge kubuntu-desktop" és "sudo autoremove". Szóval most van egy vegytiszta rendszerem...
Valaki le tudná írni, mit szartam el, és hogyan csináljam legközelebb? Köszi szépen! =)