nuno88Tessék Google-zni, azért van!
Én megtettem, és azt találtam, hogy lehetséges amit szeretnél, de jár némi komplikációval, és lemondással.
1.: Mivel a Nautilus (mint az asztal kezelője) jelenlegi verziója nincs erre felkészítve, ezért lehet úgy trükközni, hogy kikapcsolod a Nautilus azon tulajdonságát, hogy kezelje az asztalt (ezt gconf-editor-ból megteheted). Viszont ekkor nem használhatsz ikonokat az asztalon és nem lesz context menü sem. Ehhez itt egy leírás: LINK
2.: Meg lehet patch-elni a Nautilust, hogy teljesen jól működjön a dolog. Létezik egy patch valahol a web-en erre a célra. Ezt most nem linkelem be mert nem kerestem meg, csak pár helyen írták, hogy van ilyen. Ha érdekel, keress rá Google-el.
Viszont ezzel a megoldással meg az a "baj", hogy ehhez újra kell fordítani a patch-el megspékelt Nautilust, ami nem biztos, hogy annyira vonzó feladat, csak azért hogy n+1 csicsa virítson a munkaasztalodon. :)
Persze ha van kedved akkor hajrá....
3.: Esetleg wallpapoz+Compiz, bár nem ismerem annyira a linkelt alakalmazást, és eléggé kis esélyt látok arra, hogy Compiz-al jó barátok lehetnének... :D
-----------
blog: http://horvathjanos.wordpress.com