jani1701 Ha ehhez még hozzávesszük a hdparm funkcióit ( hdd gyorsítása) akkor elméletileg nagyon szép eredményeket lehet majd elérni! Köszi a blogot, sztem nagyon jóó! ;-)
pnem brekiEz is jogos! És érzem is a különbséget, mikor több száz kép file-t konvertálok. De szerintem ez is hasonlóan program(ok) vagy parancsok vagyis végsősoron feladatok végrehajtása, akárcsak egy bootolás. Hiszen itt is ott is lemezművelet, memóriaművelet, és számítás megy végbe. Vagy rosszul tudom? Még egy zárójeles adalék. Az összehasonlíthatóság kedvéért mind a két gépen Hardy fut. :)
g_zoli preload? Én használom és összevetve kedvesem gépével (ugyanazon notebook, egyidős ubuntu 8.10, kb ugyanazon programok és kialakítás) gyorsabban indulnak a programok.
sh4d0w szigetVan, akinek mindegy, van, akinek nem, pláne, ha kvázi feleződik a boot-időm. Én utóbbiak közé tartozom. Az ajánlatot meg köszönöm, nem áll módomban elfogadni, Hardy-t használok.
mogyi sudo chown ~/.readahead -R A csoport helyére mit kell írni? próbáltam a felhasználói nevemet, az admin-t és a root-ot is de egyik sem volt neki jó.
pnem mogyia "-R"-t nem a file elé kell írni? lásd: $ chown --help Használat: chown [KAPCSOLÓ]... [TULAJDONOS] [:[CSOPORT] FÁJL... vagy: chown [KAPCSOLÓ]... --reference=REFERENCIAFÁJL FÁJL...
sh4d0w mogyiBocsánat, a szöveg le volt írva már és azt másoltam be ide, de a fórummotor tagnek vette, azóta javítottam egyébként az ilyen hibákat, ahogy most már a szövegben is látható. Nálad kb. így kénr kinéznie a parancsnak: sudo chown morhange:morhange ~/.readahead -R
jani1701 [root@localhost jani]# readahead-watch -o ~/.readahead/gnome.root / bash: readahead-watch: command not found Mindent megcsináltam, indulásnál láttam is, hogy elindult és gyorsabban is lép be a gdm-ig. Viszont a readahead-watch parancsot nem ismeri. :(
jani1701 sh4d0wEzt majd hétvégén jobban megnézem, mert most csak összecsaptam... :$ UI: megcsináltam... nagyon jó! ;-)
kukimuki Ezt ki próbálom én is! "Az eddig leírtak a / fájlrendszerre vonatkoznak, ha több szeparált partíciónk van (pl. /home), akkor azokra is külön meg kell csinálni a leírtakat, természetesen külön állományba téve az azokra vonatkozó listákat, valamint mindig a megfelelő fájlrendszerre adva ki az utasításokat." A kérdésem a következő: A /home/lajos könyvtáramhoz ezt a parancsot adjam ki? sudo readahead-watch -o ~/.readahead/gnome.root / home/ lajos Szóköz kell egyáltalán?
sh4d0w kukimukiNem frankó. Ez kell Neked: sudo readahead-watch -o ~/.readahead/gnome.lajos /home/lajos
d.r.i. inigoVagy az openoffice által használt memóriát emeljük, és a memória objektumonként is lehet legalább 20 Mb - ra venni. Nálam ezek is segítenek. Na meg a türelem, csodákra képes. Szerk: azért a dátumot is nézhettem volna...
kukimuki sh4d0wKöszi Sh4d0w! A másik merevlemezemen lévő partícióhoz akkor ezek szerint ezt használjam: sudo readahead-watch -o ~/.readahead/gnome.lajos /17GB Mivel hogy a /17GB csatolási pont alatt van. Swappal kell valamit ügyeskedni? Debian alatt is megoldható ez?
sh4d0w kukimukiA parancs jó, swappal nincs mit tenni, az ugyanis közvetlen címzésű. Az Ubuntu Debian fork, ami azt jelenti, hogy ami Ubuntuban megvan, az megvan Debianban is.
meanmachine85 sh4d0whali!!! próbáltam amit leirtatok, de ott megragadtam, hogy vmiért nincs semmi ha alt ctrl f1 et nyomok, csak fekete képernyőm, és a ctrl alt backspace- re sem reagál egy ideje.. ötlet? köszönöm ubi 9.10
sh4d0w meanmachine85Ott valami gubanc van, mert annak mennie kell. Első körben próbálj nyomni egy Entert.
jani1701 meanmachine85Azért nem reagál mert ez még a régebbi Ubuntu verzióról szólt. Annyi változott azóta, hogy ctrl + alt + backspace + prtSC +k -t kell nyomni újonnan.