Sziasztok!
Összegyűlt néhány kérdésem, úgyhogy feltenném, hátha valakiben ez a dolog szintén felmerült már és megoldotta.
Szóval van egy Acer Aspire One (B-150-es) notebook-om XP-vel, viszont szeretnék emellett Ubuntut is használni rajta (8.10-est). Ez a dolog számomra a cd hiánya miatt rejtélyes csak. A többi gépemen az alap telepítéses dolgok, dual boot, partícionálás stb. nem okoznak gondot, 7.10-es óta használok Ubuntut, szóval kisebb gyakorlatot már szereztem.
Viszont a konkrét kérdéseim:
1) Felteszem az Ubuntut, és ha bármi okból kifolyólag el akarnám tüntetni a grub-ot, azt hogy tehetem meg? (nem azért, mert megutálom az Ubuntut :D, csak egyszerűen mindenre fel szeretnék készülni, és itt is az a helyzet, hogy "normál" gépeken nem gond, fixmbr-rel megoldom, de mivel a gép elkülönített partícióján van az XP annyira sok lehetőséget nem látok erre), szóval ti, hogy oldanátok meg azt, hogy vissza lehessen állítani a gépet "gyári állapotra", akármi is történjék, meg pl. az erecovery-hez bármilyen körülmények között hozzá tudjak férni.
2) A másik kérdés a wifi. Mindig volt bennem olyan félelem (lehet, hogy ok nélkül), hogy beállítom Ubuntuban a wifit és XP-ben elszáll a firmware miatt. Csak Broadcom wifivel volt eddig dolgom, ott simán telepítettem az ajánlott zárt meghajtót és már működött is, és az XP-s wifizést se zavarta meg. Atheros-szal még semmilyen élményem nem volt Ubuntu terén. Annyit már olvastam, hogy a led nem világít, de találtam leírást, meg hogy frissítés után elszáll a wifi, de erre is van megoldás. Szóval itt meg a kérdésem lényegében annyi, hogyha a led-es és frissítéses dolgok után működik a wifi Ubuntuban, akkor ettől nem száll el XP-ben?