Sziráki TamásAmúgy már a 80-as években is volt alternatíva az IBM - MS szerződésen felül, BSD,csak hogy többet ne említsek.
A DOS szerződés dobta a legnagyobbat, de azért nem akarsz összehasonlítani kezelés meg tudás szempontból egy DOS-t egy BSD-vel? Mert aki akart már akkor is kihagyhatta a DOS-t.
Más:
Azzal viszont nem értek egyet, hogy a Win sokkal megbízhatatlanabb, meg ilyesmi, volt régen egy mondás egy autóra vonatkozóan : "Márka" egyetlen ellensége az tulajdonos, ha nem vigyáz rá.
A volt menyasszonyom gépén Win van. És már 4 éve megy egy titka van ki kell takarítani 2 havonta, meg nem kell teleszemetelni a registry-t. És akkor az is megy. Sokan erre hivatkoznak, csak azt feletik, el, hogyha 98 %-os lenne a Linux elterjedsége akkor ezt támadnának, mert ebben lenne az anyagi potenciál.
Szóval mindenhez kell szakértelem, csak a Winhez hozzászoktak. A UNIX típusú rendszerekhez pedig nem. Arról nem is beszélve, hogy a Windowsra épül nagyon sok cég, legalábbis felhasználói szinten. És ahhoz idő kell, hogy ezen a szemléleten változtassanak/változtassunk. És itt az sem visszatartó erő, hogy a MS termékekért fizetni kell, sajnos.
Megint Más:
Kell beszélni a MS-ről, mert az üzletpolitikája az undorító néha, de vannak azért undorítóbbak, csak arról senki nem beszél (HP), meg amúgy is szokás szidni az Windows-t. meg a MS-ot.
De azért valami oknál fogva, csak elronthattak valamit azokban a borús nyolcvanas években, ha az MS lett az elterjedtebb.
Én is Linux felhasználó vagyok, de itt nem a MS-t a hibás, hanem aki megveszi és hirdeti, hogy ez mennyire jó.
Azt sem hagynám szó nélkül, hogy a MS azért sok helyen tud komlett kész technológiát felmutatni, amit a Linux nem annyira. (Office (COM, COM+, DCOM, IDE, VBA), WIN AD, GPO), szóval persze persze, én is a Linuxot használom használom.
De ajánlom figyelmetekbe a Dennis M. Ritchie interjúkat, vagy Ken Thompson interjúkat, ahol arról beszélnek, hogy a Linux gyerekcipőben jár, még a nagy cégek komplett megoldásaival szemben. (Sun Solaris, IBM, MS stb.)
És hogy támogatják a Free Software-t de azért ehhez idő kell még, nem is kevés, és ezt nem én mondom, hanem a UNIX megalkotói, Ritchie Windowst használ.
Szóval fenntartom amit mondtam, nagyon jó a Linux, de ehhez akarni kell, és idő, hogy megismerjék, abból viszont nem ismerik, meg, hogy szar a Win. Ez egy vélemény, nem pedig tény.