Üdv Mindenkinek! Tudom eléggé lerágott csont ez már, rengeteg téma foglalkozott ezzel viszont nekem semmi sem akar összejönni, élen a beryllel. Suse linuxról tértem át Kubuntura kb.két hete, viszont itt sem egyszerűbb az életem csilli-villi beryl nem megy. Probléma: Adott Kubuntu 7.04 xorg.config módosítva a cvk alapján, adept managerrel felraktam a megfelelő csomagokat. shellben beryl-manager hibaüzenetekkel leáll: x@x-y:~$ kwin: Fatal IO error: client killed ************************************************************** * Beryl system compatiblity check * ************************************************************** Detected xserver : AIGLX Checking Display :0.0 ... Checking for XComposite extension : passed (v0.3) Checking for XDamage extension : passed Checking for RandR extension : passed Checking for XSync extension : passed Checking Screen 0 ... Checking for GLX_SGIX_fbconfig : passed Checking for GLX_EXT_texture_from_pixmap : passed Checking for non power of two texture support : failed Support for non power of two textures missing beryl: glXBindTexImageEXT is missing beryl: Failed to manage screen: 0 beryl: No manageable screens found on display :0.0 X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 169 Major opcode: 145 Minor opcode: 3 Resource id: 0x0 Failed to open device X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 169 Major opcode: 145 Minor opcode: 3 Resource id: 0x0 Failed to open device Plz help me Razer

http://www.howtoforge.com/ubuntu_feisty_beryl_ati_radeon nekem ment így is és cvk leírásával is, legalábbis ubuntun, de kubuntun voltak kisebb hibák. viszont ezt hangsúlyozom: "Experimental 3D Acceleration" = "kísérleti 3d gyorsítás" ebbe a kategóriába tartozik az X800 is. tehát adódhatnak gondok. nekem 9600XT van az is kísérleti.

Vegyél Nvidia-t, és minden gondod megoldódik. pch

gabenKöszi Gaben! Meló után megpróbálom. Razer

pchNeked is köszi pch! Nagyon is, csak az a helyzet Nekem ez van, pénzem másikra nincs. Nem hiszem, hogy minden "linuxos" gépben CSAK Nvidia lenne. De köszi a segítséget, ha lesz rá mód megfogadom. Razer

gabenNa még egyszer köszi. De ez sem oldotta meg a gondot. Reinstall és megy rendesen igaz MESA-val. Valószínűleg a sok glx okoskodás tette be a kaput, júzer hiba.:) Üdv Razer

Üdv! Beryl témakörben rengeteg hozzászólás született, némelyik igen részletesre sikerült, és mivel ilyenekből sok van, mindenképpen javallott azoknak a megtekintése. Kubuntu alatt amikor először sikerült beüzemelni a 3d-s gyorsítást, rögtön fel is raktam a berylt, zavart hogy az ablakok fejléce eltűnik, de mindegy. A 2. újraindítás után a grafikus felület nem indult el, kénytelen voltam recovery módban xorg.conf fájlban nvidia -t nv-re átírni, hogy egyátalán elinduljon valami. Szóval egyébként tetszik a beryl, de megvagyok nélküle is, és nem is hiányzik. Windóz alatt is régebben amikor játszottam, időnként kiléptek maguktól a játékok vagy újraindult magától a gép, ugyanez linuxban is előfordul. Ha az embernek hibás a hardvere, azon a se a pingvin, se a bagoly nem segít. Komolyabb játékok és a beryl nélkül is meg lehet lenni, ezek miatt se új vga-t, se új gépet nem fogok venni. Nincs beryl, nincs probléma, ennyi. Egyik ismerősöm is susét használ, neki meg néhány hónapig ment rendesen a beryl, utána meg elkutyulódott, lefagyott, lehalt. Gondolom ez rajtad nem segít.

Ennyivel később: 15 év