Sziasztok! Bár egy ideje már Ubuntuval dolgozom, zöldfülű linuxos vagyok. Kérem ezúton valaki tapasztaltabb segítségét a következőben. Fujitsu-Siemens Esprimo V5555-ön küzdök a videokártya beállításaival, eddig hiába. Jelenleg a gép használhatóságát sokban rontja, hogy az 1280x800 felbontású WXGA-n 800x600 felbontás fut. Átnyálaztam már több fórumot is, de az a kevés, amit találtam, nem vált be. FuSi szerint nem támogatják a linuxot (a Vistát meg én nem:D) ezért nincs driver. Az xorg.conf jelenlegi tartalma: Section "Device" Identifier "Configured Video Device" EndSection Section "Monitor" Identifier "Configured Monitor" EndSection Section "Screen" Identifier "Default Screen" Monitor "Configured Monitor" Device "Configured Video Device" EndSection Bárminemű eddigi módosítási kísérlet vége a gnome leállása volt, melyet csak az eredeti xorg visszahelyezésével tudtam megoldani. Kérlek részletesen írjátok le mit kellene tennem. Előre is köszi minden segítséget.
kijelzőbeálítás sis vgakaris notebookon
Tipikus hiba, inkompatibilitás V.driver és az ubuntu között.Azért irom hogy tipikus,mert rengeteg hasonló tapasztalatot olvasok.Megoldás: egy bevált Linux telepitése,(ajánlom figyelmedbe pl.a Black Panther v.melyik újabb verzióját)de a tökéletes az Win.XP lenne..Egyszerűen nem működik eggyütt a V.driver-rel. Javaslat: olvasd el, háthabejön http://ubuntu.hu/blog/varnai/telepites-laptopra-ha-nem-mukodne-esetunkben-benq-joybook-a53 Egyébként ezt a típust madrivával és ubuntuval is forgalmazzák A haveromnak van mandrivával - hibátlanul megy
Helló! Sajnos a via-sis támogatása Linux alatt tragikusan rossz. Két megoldást látok (a magam részéről kipróbálva): felrakni az E17-es gOS-t (www.thinkgos.com), majd telepíteni az ubuntu-desktopot, upgrade-elni a rendszert, és imádkozni hogy ne szúródjon el (el tud, határozottan érdemes külön /home partíciót létrehozni). Vagy felrakni a Hardyt (az véletlenül együttműködik vele, szigorúan vesa-módban, a 3D-gyorsítást el lehet felejteni). Vagy ha már tényleg van valaminő driver (nem csak a gyenge vason is szerényen teljesítő openchrome történetek), azt felrakni és reménykedni. Sajnos az Xorg újabban nem konfigurálható olyan "könnyen", mint korábban... Esetleg tesztelni Jauntyval vagy majd a Karmic Koalával, a via újabban mozgolódik az open source közösség irányában, idővel javulhat a helyzet...
g.ceKöszönöm a tippeket, kísérletezem. XP van jelenleg is, de utálom, mint a xart (átlag kéthavonta indítom az asztali gépemen). Megpróbálom a Hardyval. Még egy ötlet, nem tudom, Ti mit gondoltok róla. Az asztali gépemnél hasonló bajaim voltak a 64 bites platformmal, de az I386-tal nem (aztán az is elmúlt a soron következő verzió kiadásával). Esetleg itt is előfordulhat hasonló kompromisszumos megoldás? Egyébként most a Jauntyval próbálkoztam, ott jött elő a gond. Az ubunturól pedig nem szívesen mondanék le. Már megszoktam és bevált. Mégegyszer köszönöm az ötleteket.