Hello.
Tegnap este telepítettem fel az ubuntu 9.04 64bites változatot.
Némi gubanc után felment, amit mindjárt leírok mert kéne egy kis segítség.
A gubanc abból adódik hogy van egy ntfs particiójú 40 gigás régi maxtor vinyóm, ami volt egy kis bad sector, de én bizakodtam és partition magiccal össze akartam vonni egy egy gigás részét a többivel, sajnos rosz vége lett, leállt... Na ehhez kéne valami segítség hogy szerezzem vissza róla az adatokat, fontos volna, szinte az összes macgyver rész rajta van, amiért ölni tudnék... nehéz volt megszerezni!!!
Na de a témával kapcsolatban, nekem a livecd mód lassú volt, videókarit csak 800x600ba engedte, de azt ki tudtam próbálni hogy a nyomtató/scaneremet viszi, mert az nekem létfontosságú.
Tehát egy életem egy halálom felraktam...
Itt jött a probléma hogy nem akart tovább menni a telepítő ezzel a vinyóval...
De miután kihúztam a vinyót(meg amúgy is elrontottam:P), utánna se volt valami gyors a telepítés.
Viszont ezután egy szép letisztult rendszert kaptam, tetszik, kicsit reszeltem rajta. És már jó is.
Amúgy win alatt is a telepítés nagy része nálam az egyéb alakalmazások feltelepítése nem az oprendszer...
Így hát nem is gondoltam hogy nem kell rajta semmit sem csinálni, de egész könnyen adta magát, müködik minden, van videókari driver, videólejátszás, internet müködik, flash is, és még a flash block is, java is van, van minden:p
Compiz is működött, de én win xpben is a minimál témát használtam, nem is tudom mi volt a neve, nem is tetszenek ezek a forgó pörgő kockák, nem az én izlésem...
Egy pár oprendszert kipróbáltam már, eddig az ubi nyerte el legjobban a tetszésemet.
Még egy wint fel kell rakni és kész az egész...
Ja a konfigot leírom azért, nem egy mai darab, de sajnálom a pénz ilyesmire...
Alaplap: Asrock K8N
Proci: Amd semptron 3000+ 64 bit
Memória: DDR I 1 giga
Vinyók: 250 Gb samsung sata, 40 gb maxtor pata
DVD: pioneer
Nyomtató/scaner: Canon Mp510
Meg egér ház és billentyűzet is van :P
Meg egy 19es fujitsu lcd, de ezt nem ismerte fel, de ennek ellenére az nvidián keresztül tökéletesen be lehet állítani, és jól műkszik...
http://www.vdani666.extra.hu/k.jpg
Ja meg a torrent is működik, Ktorrent, de azt valószínű lecserélem, nem tetszik.
Msn: Emesene, jó kis progi nekem bejön.