T_chrisIgazad lehet, lefuttattam egyelőre csak egy chkdsk-t windows alatt, és már ez megoldotta a problémát. A winyóm már eleve nagyon szétszabdalt, van rajta legalább 4 partíció, összevissza ext3, ext4, 2 ntfs partíció (egyiken XP), két ubuntu is, stb. Látod, most köszönöm hogy segítettél. :)
(ami viszont aggasztó, hogy közvetlenül a chkdsk lefuttatása előtt eltűnt a GRUB-ból a 9.04, se híre se hamva nincs, csak az XP és a 8.10 maradt bent)
--->
Azt hiszem le fogom radírozni az egészet (amire meg nagyon kéne XP azt megoldom virtualboxxal), és csinálok simán egy tiszta Linux ext4 rendszerpartíciót, mellé meg egy másikat az adataimnak, ahova átmentem a mostani ntfs-ről a cuccost. Ez is legyen ext4, jó ez a fájlrendszer? :) Itt is félni kell a töredezéstől?
Másik kérdésem az lenne, hogy a telepítésnél milyen csatolási pontot adjak meg neki, ennek mi a jelentősége? A rendszerpartíciónak egy sima "/" jelet szoktam.
Azt szeretném, hogy ezt az új partíciót az Ubi alapból lássa (és automatikusan becsatolja indításnál, ne kelljen mindig manuálisan), és ha lehet adnék neki valami nevet, hogy ne azt írja ki hogy pl. "140 GB adathordozó". Tudnátok ezekben segteni? :)
Sry a kérdésözönért, és előre is kösz a válaszokat! .-)