Luth3rFogadjunk, hogy állítok össze neked olyan minőségi hardverekből álló gépet, amin megy az Android. A kínai utángyártott ipari hulladékokat azért ne vegyük már figyelembe sehol se. Ennyi erővel akkor otthon farigcsálok egy videókártyát, és kijelentem, hogy milyen sz*r a Windows, hogy nem működik rajta.

Luth3rSemmit. Nem tudsz olyan statisztikát linkelni, ami valóban hiteles és figyelembe lehet venni. Egyik statisztikával meg lehet erősíteni egy kijelentést, míg a másikkal pont az ellentétét. Semmire sem jók a statisztikák, csak a nép előtti villogásra.

eszesNem erről van szó. Arról beszélünk, hogy ha téged a haver felhív, hogy szétidegelte valami kis szarság az otthoni win7-es gépén, akkor nem mondhatod neki, hogy tegyél rá pajti egy androidot és azzal tutira elmúlnak a problémáid. Fogalmazok máshogy is hogy érhetőbb legyen: Nem kérdés, hogy össze lehet-e válogatni olyan hardvereket, amin faszán fog menni a droid. De itt a meglévő piaci részesedésről beszélünk. A meglévő hardverekre pedig nem tudsz általános, tutira buheramentesen működő alternatívát ajánlani. Mert ott még nem tartunk.

Luth3rAkkor megmondom a havernak, hogy vegyen egy tabletet, mert hülye a számítógépekhez. Azt nem látják be az emberek, hogy 0 informatikai tudással nem tanácsos számítógépet vásárolni. Ugyanez igaz az élet más területeire is, és ott érvényesül is ez a szabály. Pl. nem értek a daruk kezeléséhez, így eszembe se jut, hogy venni kellene egy darut, mert milyen jó már, hogy bevásárlás után nem kell a lépcsőn cipelnem a szatyrokat, hanem simán beemelem az ablakon. Ha nem tud normálisan üzemeltetni egy Windowst vagy mondjuk Ubuntut, akkor ne vegyen számítógépet. Vagy ha mégis megteszi, akkor ne hangoztassa már a véleményét, hogy egyik vagy másik rendszer milyen sz*r, mert egyáltalán nem releváns a véleménye. Én sem véleményezem a darukat. Remélem nagyjából érthető, hogy mit szeretnék mondani.

eszesPersze érthető, de a sztori arról szólt, hogy mennyi a linux desktop részesedése a piacon, nem arról, hogy hány ember váltott PC-ről Tabletre és nem is arról, hogy szerinted/szerintünk mi való a halandó user kezébe. Egyébként teljesen egyetértek, csak ugye nem erről van itt szó.

Luth3rÉn leginkább ehhez a mondatodhoz kapcsolódóan reagáltam: "Ha szétnézel ezen a fórumon is 90%-ban hibákról, bugokról szólnak a topicok." Sok-sok hiba azért keletkezett, mert a felhasználó nem ért a számítógéphez. Mégis üzemelteti azt. Ami a kisebb gond, hisz a telepítést is ő végzi.

eszesAzért én meglehetősen fertőző vagyok a munkahelyemen, egy iskolában: a tanáriban lévő gépet dual-bootra változtattam, az ajándékba kapott Windows 7 mellé felraktam anno egy Mint 14-est. Azóta egyre több kollégám használja spontánul a Mintet. Többek között azért is, mert a routeren át csatlakozó internetösszeköttetést a Windows 7 egyszerűen nem tudja kezelni.

minthakaA Linuxot is lehet rosszul használni. :) Egyszerűen komolyabban kellene vennie egy-két tanárnak az informatika oktatását. Biológus se lettem, mégis kőkeményen kellett biológiát tanulnom. Az informatika miért nem ilyen?

eszesAzért van hasonlóság a két témakör között: Az informatikában a MS nyomja ezerrel a monopol-politikát. Nálunk, Szerbiában a mocskos játékuk annyira kézzelfogható, hogy az már néha fáj: hogyan lehet nemzeteken félhülyének megtartani és közben a jótevő szerepében tetszelegni. A biológiában meg ott vannak az evolucionizmus feltétlen hívei. Azért mondom így, mert nem kevésbé fanatikusok, mint pl. a biblikus fundamentalisták. És azért hívek, mert a sok fehér folt ellenére sem kérdőjelezik meg az elmélet hitelességét. S persze ezerrel nyomatják a tananyagban, hogy a majomtól származunk (vagy legalábbis közeli a rokonság, csak mi előbb vettük észre, hogy van kezünk).

minthakaMagyarországon sem sokkal jobb a helyzet. Sajnos. A biológiában nem foglalnék állást, mert nem szakterületem. :)

Ennyivel később: 8 év