sziasztok!
két év uhu 1.2 linux után idén úgy döntöttem, hogy áttérek az ubuntura. május 1-jén töltöttem le a 9.04-et. egyenlőre nem vagyok túlságosan elragadtatva. 6 nap alatt több fagyást és hibát produkált, mint az uhu két év alatt. de nem szeretném feladni, ezért szeretném kérni a segítségeteket.
disztró: ubuntu 9.04
gép: intel celeron 2.6, 1 gb ram, 80 gb hdd samsung sp802n, ati radeon 9600 videokártya, foxconn alaplap.
32 gb partició win, 32 gb partició ubuntu, 8 gb fat32, 1 gb swap
ami hibákat eddig prdukált az ubuntu:
2. nap grafikus felület behalt, nem írt ki hibát egyszerűen csak lefagyott. egyedül konzolban lehetett használni a gépet. x.config helyreállítása sem segített...
2-5. nap: váratlan lefagyások produkálása fájlátvitel közben, csomagletöltés közben, vagy csak úgy az üres asztalnál. ilyenkor semmi nem segít a reset-en kívül (nem reagál semmire)
+1 vebcamerát egy program sem látja, csak a cheeze
és a legújabb, ami most nagyon bosszant:
vígan használom a gépet, leállítom, majd a következő rendszerindításnál az alábbi hibaüzenet fogad, és sekép-sehang:
boot from (hda,6) ext4 37a80182-sfb1-4221-a1a8-f19e09597766
starting up
[0.192418] acpi: aborted because invalid compressed format (err=1)
[1.5778509] ramdisk: ram out of compressed data
[1.578558] invalid compressed format (err=1)
[1.583287] kernel panic - not syncing: vfs unable to mount root fs on unknow block (0,0)
live cd-ről látom a meghajtót, és minden adatot. az xp vígan indul és fut (most is az alól írok)
légyszíves segítsetek, hogy merre és hogyan tovább, mert egyre bosszúsabb vagyok, hogy naponta fél napot kell javítgatni az ubuntut, és kezdek belefáradni...)
köszönöm a segítségeteket előre is!