Aki olyan elvetemult mint en es TC-t hasznal linux alatt, annak erdekes lehet a kovetkezo trukk. Ezzel a kis batch scripttel TC alol indithatunk linuxos progikat. Pl. TC-ben entert nyomunk egy .avi filera es erre megnyitja a videot az altalunk megadott lejatszo programban. Az indito script: @echo off SET arg_in="%1" SET arg_cut=%arg_in:Z:=% SET arg_out=%arg_cut:\=/% z:\usr\bin\smplayer "%arg_out%" Az utolso sorban a parancs atirasaval tetszoleges linuxos programnak atadhatjuk megnyitasra az adott filet. Elmentjuk a scriptet mondjuk c:\vidstart.bat neven. Ezutan TC-ben raallunk egy avi file-ra es kivalasztjuk a File->Hozzarendeles menupontot. A parancssorba beirjuk hogy: c:\vidstart.bat "%1" es OK. Ezentul ha Enter-t nyomunk egy avi fileon, akkor a batch fileban megadott program fogja lejatszani azt. ------------- UPDATE: A fenti modszer nem mukodik pdf fileok megnyitasanal (az evince valamiert nem indul el), de ez egy kis modositassal athidalhato: A batch scriptbol egy bash scriptet hivok meg, ami meghivja az evince-t :) pdf_start.bat: [...] c:\pdf_dummy "%arg_out%" pdf_dummy: #!/bin/bash evince "$1" A pdf_dummy scriptnek pedig futtatasi jogot kell adni! (chmod 755 ...)

Örök hála és köszönet. Mondjuk én minden alkalmazásra csináltam egy fájlt és azt futtattom le.

grumikeNincsmit. En is ugy csinaltam: text fileokhoz --> gedit pdf --> evince doc,xls... --> ooffice mp3, m3u --> audacious stb.

Nem rossz a tc... De mióta elkapott a linux és szabad szoftver mentalitás, azóta nexus-t használok helyette... Free, és jó. :) amúgy én TCUP használó vagyok/voltam... Na az komoly. Mindenre van program benne... :D http://tcup.pl

Ennyivel később: 11 nap

Aki tud, az kérem segítsen az alábbi problémában. Tudom sikeres ember már nem lehetek mivel Total commandert használok Wine alatt. Már mindent megoldottam a TC kezelésében, programok futtatását, ikon kezelést, stb... Viszont céges hálózatok futtatására még nem találtam megoldást. Sajnos nem látja a belső hálót a TC, és nem is akar a network->network connecten keresztül kapcsolódni. Illetve egy másik problémát ma fedeztem fel. Átnevezésnél a vágólapra helyezett szövegeket, nem tudom beilleszteni a TC-be szöveg átnevezésnél. Ha nincs megoldás a fenti kettő problémára azt is elfogadom. Maximum valamilyen más hibrid megoldást keresek a problémáimra. köszönöm

hy kezdő linuxos vagyok elmagyarázná valaki hogy script-et hogyan tudok csinálni?

BatouHa a fenti batch scriptemre gondolsz, abban nincs semmi ordonosseg, csak elmented egy tetszoleges szovegszerkesztoben a filet .bat kiterjesztessel es kesz.

lacirtaSikerült! bár ha a könyvtárban vagy a file-ban van egy szóköz akkor a szóköz utáni részt nem olvassa vagy nem látja és így a lejátszó nem tudja megnyitni, erre tudtok valami megoldást?

Batouezert van az argumentum atadasnal " nekem igy mennek a szokozos/ekezetes filenevek is Arra figyelj, hogy a tc hozzarendeles menujeben is igy rendeld hozza. pl: (hozzarendeles) c:\videostart.bat "%1"

Ennyivel később: 9 hónap

phoenixSynaptic > Krename Nagyon sokoldalú kis progi, én imádom! Már sokszor telepítettem az Ubuntut és rengeteget keresgéltem hozzá mindig a neten, mert állandóan elfelejtek mindent. Most utoljára már leírtam minden lépést, programot, amit használtam, beállítottam. Mindezt egy teljesen szűz vasra, szóval a hardvertől kezdve, minden lépést leírtam. Hátha ez másoknak is segít, itt található magyarul: http://igyjartam.hu/tortenet/tort_ubi_setup_hu.html Szelev

Ennyivel később: 6 hónap

Hát ez nekem nem megy. a gnomecommanderben meg nem találom, hogy miképpen tudom megváltoztatni egy video megnyitásának módját. pl mp4-et vlc-vel nyissa meg. ??

Ennyivel később: 3 év

jó leírás, köszönöm! egy problémám van vele, képekre alkalmaztam és a kéeket megnyitja az adott programmal,csak sajnos közben a TC dob egy hibát! : "Program futtatási hiba! (30)" Ötlet mi lehet ez?

mrmuuHah, valaki meg hasznalja az agyament scriptjeimet! :) Ez a hiba nalam is jelentkezett, es a TC "Hozzarendelesek" menujeben volt a gond. Ezzel a bejegyzessel irta ki a programhibat: JPEG Image (C:\pic_start.bat "%1") Igy viszont hibamentesen mukodik: jpg file (C:\pic_start.bat "%1")

Ennyivel később: 2 év

Szeretném használni, de nem működik. A linux alkalmazásokat/scripteket nem tudom futtatni wine alatt :S pl. "wine start" -al indítok egy terminált, és beírom, hogy "z:\bin\ls" azt kapom válaszként: Can't recognize 'z:\bin\ls' as an internal or external command, or batch script. Az általad írt scriptet beraktam .bat file-ba és társítottam is, de ugyanezt a hibát írja ki. mikor indítani szeretném a file-t. A perjeleket szépen módosítgatja, szóval a script fut, de nem tudja mit kell csinálni a linuxos futtathatókkal. Bízom benne még ránézel néha az oldalra. Köszi

Ennyivel később: 7 év