Aki olyan elvetemult mint en es TC-t hasznal linux alatt, annak erdekes lehet a kovetkezo trukk. Ezzel a kis batch scripttel TC alol indithatunk linuxos progikat. Pl. TC-ben entert nyomunk egy .avi filera es erre megnyitja a videot az altalunk megadott lejatszo programban. Az indito script: @echo off SET arg_in="%1" SET arg_cut=%arg_in:Z:=% SET arg_out=%arg_cut:\=/% z:\usr\bin\smplayer "%arg_out%" Az utolso sorban a parancs atirasaval tetszoleges linuxos programnak atadhatjuk megnyitasra az adott filet. Elmentjuk a scriptet mondjuk c:\vidstart.bat neven. Ezutan TC-ben raallunk egy avi file-ra es kivalasztjuk a File->Hozzarendeles menupontot. A parancssorba beirjuk hogy: c:\vidstart.bat "%1" es OK. Ezentul ha Enter-t nyomunk egy avi fileon, akkor a batch fileban megadott program fogja lejatszani azt. ------------- UPDATE: A fenti modszer nem mukodik pdf fileok megnyitasanal (az evince valamiert nem indul el), de ez egy kis modositassal athidalhato: A batch scriptbol egy bash scriptet hivok meg, ami meghivja az evince-t :) pdf_start.bat: [...] c:\pdf_dummy "%arg_out%" pdf_dummy: #!/bin/bash evince "$1" A pdf_dummy scriptnek pedig futtatasi jogot kell adni! (chmod 755 ...)
Total Commander program hozzárendelések
Örök hála és köszönet. Mondjuk én minden alkalmazásra csináltam egy fájlt és azt futtattom le.
Nem rossz a tc... De mióta elkapott a linux és szabad szoftver mentalitás, azóta nexus-t használok helyette... Free, és jó. :) amúgy én TCUP használó vagyok/voltam... Na az komoly. Mindenre van program benne... :D http://tcup.pl
Aki tud, az kérem segítsen az alábbi problémában. Tudom sikeres ember már nem lehetek mivel Total commandert használok Wine alatt. Már mindent megoldottam a TC kezelésében, programok futtatását, ikon kezelést, stb... Viszont céges hálózatok futtatására még nem találtam megoldást. Sajnos nem látja a belső hálót a TC, és nem is akar a network->network connecten keresztül kapcsolódni. Illetve egy másik problémát ma fedeztem fel. Átnevezésnél a vágólapra helyezett szövegeket, nem tudom beilleszteni a TC-be szöveg átnevezésnél. Ha nincs megoldás a fenti kettő problémára azt is elfogadom. Maximum valamilyen más hibrid megoldást keresek a problémáimra. köszönöm
hy kezdő linuxos vagyok elmagyarázná valaki hogy script-et hogyan tudok csinálni?
phoenixSynaptic > Krename Nagyon sokoldalú kis progi, én imádom! Már sokszor telepítettem az Ubuntut és rengeteget keresgéltem hozzá mindig a neten, mert állandóan elfelejtek mindent. Most utoljára már leírtam minden lépést, programot, amit használtam, beállítottam. Mindezt egy teljesen szűz vasra, szóval a hardvertől kezdve, minden lépést leírtam. Hátha ez másoknak is segít, itt található magyarul: http://igyjartam.hu/tortenet/tort_ubi_setup_hu.html Szelev
Hát ez nekem nem megy. a gnomecommanderben meg nem találom, hogy miképpen tudom megváltoztatni egy video megnyitásának módját. pl mp4-et vlc-vel nyissa meg. ??
jó leírás, köszönöm! egy problémám van vele, képekre alkalmaztam és a kéeket megnyitja az adott programmal,csak sajnos közben a TC dob egy hibát! : "Program futtatási hiba! (30)" Ötlet mi lehet ez?
Szeretném használni, de nem működik. A linux alkalmazásokat/scripteket nem tudom futtatni wine alatt :S pl. "wine start" -al indítok egy terminált, és beírom, hogy "z:\bin\ls" azt kapom válaszként: Can't recognize 'z:\bin\ls' as an internal or external command, or batch script. Az általad írt scriptet beraktam .bat file-ba és társítottam is, de ugyanezt a hibát írja ki. mikor indítani szeretném a file-t. A perjeleket szépen módosítgatja, szóval a script fut, de nem tudja mit kell csinálni a linuxos futtathatókkal. Bízom benne még ránézel néha az oldalra. Köszi