A helyzet a következő:
Adott egy Ubuntu Desktop
Van rajta 4 darab felhasználó
Mindegyik felhasználó futtat különböző programokat (torrent, ftp, web, stb...) Minden itt van tárolva, ahonnan csatlakoznak rá csak egy alap oprendszer van fent tightvnc-vel. Az összes kliens Windows XP Prof. De azok nincsennek kiengedve netre, csak helyi hálóban érik el az ubuntut, és mindent itt csinálnak!
Nincs semmi baj a távoli asztallal egészen addig, amíg felhasználóváltásra nem kerül a sor. De ha felhasználóváltás van akkor már nem tudnak visszajelentkezni, csak fekete képernyő és semmi más! :( Kipróbáltam úgy is mi van akkor ha én sem vagyok bejelentkezve, de akkor is ugyanez a helyzet.
Most cseréltem le a server verzsönt, desktopra, hogy én is tudjam használni a helyi gépet, és ne kelljen két gépnek mennie egész nap!
Az FTP szerver megy kiválón azzal semmi gondom! De ezt a távoli asztalt nem sikerül belőni.
Nem régóta foglalkozom linux-szal de eddig megtaláltam a problémáimra a választ a neten de most nem sikerül. Ezért írtam ide, itt biztosan tudja valaki.
Azért leírom összegzésként mit szeretnék elérni:
Helyi gépen be vok jelentkezve (vagy nem), és közben távolról menjen a többi felhasználónak is minden, akár egyszerr többnek is vagy mindannyionknak.