Sziasztok!
Egy szerkesztőségben dolgozom, és a gépeink meglehetősen lehasználtak. Én egyébként is herótot kapok az MS termékeitől, otthon Mac-em van, és az Ubuntut is használtam, amíg meg nem halt a PC-m. A levedlett szerkesztőségi gépeken Win alatt nem lehetett beállítani a hálózatot úgy, hogy minden gép lássa egymást (nagyvállalati okos informatikusok dolgoztak rajta), a gépek pedig olyan borzalmasan belassulnak néha, hogy hosszú percekig, fél óráig csak nézzük a monitort. Most - bár a tulajdonos, a Dunaferr lehet, hogy a fejemre üt - elkezdtem az Ubuntut feltelepíteni a gépekre. Minden tuti, gyors a rendszer, minden gép látja egymást stb. A nyomtatást viszont az istennek sem tudom beállítani. Nélküle pedig az eddigi munkám totál kuka. Használhatjuk a xp-t. Nyomtatónk Canon iR2016, hálózati, port 9100, IP cím: 192.168.2.10. Az is működne, hogy bekapcsolt win-es gépen keresztül nyomtassunk. Most azonban okosan visszajelez a rendszer, hogy feladat végrehajtva, megfestett papír azonban nem jön ki a nyomtatóból.
Segítség!