Sziasztok!
Ma délelőtt telepítettem az Acer Aspire One Netbookomra az Ubuntu Netbook Remixet. Gondoltam, hogy a Windowst otthagyom, és a kisgépen ezt használom majd, ezért biztonsági mentést csináltam mindenről, és leformáztam az egész vinyót. Ubuntu telepíttettem már, de az alábbi hibával még nem találkoztam:
Meg particionáltam a vincsesztert. Létrehoztam egy 2 Gigás cseretárhelyet logikai meghajtóként, majd egy 30 gigás Ext3 fájlrendszert elsődleges meghajtóként, majd ezután a maradék ~120 Gigát egy ugyan ilyen meghajtóvá gyúrtam. (Sok választásom nem volt, ezt ajánlotta). Elvileg mind2 formázásra volt kijelölve, ám a telepítés után csak azt látom, amin a fájlrendszer van, a 130-asat nem.
Tudom, hogy itt nincs feltétlen szükség a 2 meghajtóra, de én szeretem, ha a rendszer és a fájlok (zenék, doksik, stb.) külön partíción vannak.
A particionálásnál ronthattam el? Elő lehet úgy hozni a vinyóm másik részét, hogy ne kelljen újra telepítenem? Egész jól belőttem, nem szeretnék újra nekiállni, bár ha nincs más megoldás, akkor kénytelen leszek.
A segítségeket előre is köszönöm!
A témák között körbenéztem, de az én problémámra nem találtam megoldást. Ha mégis le lenne írva, akkor kérlek küldjétek el a linket, ezt pedig töröljétek. Köszi!