TBC_z87"De az is tény, hogy kilencvenakárhány százaléknyi részesedést nem hagyhatunk figyelmen kívül. Mint ahogy az is tény, hogy a kis ötödikeseknek, amikor elkezdünk a számítógéppel ismerkedni, nem kezdhetünk Linuxszal, egész egyszerűen ebben a korban még zavaró, kimondottan hátrányos, ha egy kevéssé elterjedt rendszeren tanítunk."
Sajnos az ilyenfajta gondolkodás miatt ne is kezdjünk bele, mert mindenki a többség cuccát használja. Amúgy értem, hogy miért mondod, de azt is be kell látni, hogy ha nem fogjuk megtörni ezt a menetet, akkor a világ végéig így fog ez menni, mint egy rohadt kerék.
Pedig ez a kor lenne az ideális. Volt is erre egy kezdeményezés, úgy hívták, hogy OLPC (rossz nevén a 100 dolláros laptop), aztán jött az Intel és a Microsoft, akiknek más volt az érdeke. Abban a korban még lehetne úgy kezdeni a tanítást, amikor nincsen lerögzítve egy op.rendszerhez, vagy programhoz.
"Másrészt az óraszám miatt nem megvalósítható, hogy két operációs rendszert is tanuljanak. Így is csak nagyon minimális az a szint, amire heti 1 órában el lehet jutni."
Igen, tudom. Ezért volt nekünk is sokszor irodalom óra, nyelvtan helyett. Csoda, hogy sokan nem tudunk még az átlag felett sem helyesírni? :) Nekem is volt olyan számtech óra, amikor 1 gépnél ketten ültünk.
"Ha a szabadon tanulást a szabad szoftverre érted, már bocs, de egy átlagos felhasználó semmi különbséget nem fog közvetlenül érezni azon, hogy mennyire szabad, amit használ..."
Igen, mert ebben az országban nincsen különbség szabad szoftver és kereskedelmi szoftver között, hiszen mindkettőt agyonra lehet osztogatni. Sajnos ez is a hiányos oktatásunk, és az értékrendünk "érdeme" is. Tisztelet a kivételnek...