vizimi Szevasztok! Mai nap telepítettem az új Ubuntut. Telepítéskor létrehoztam a 6GB swap partíciót majd 20GB ext4 partícióra telepítettem az Ubuntut. Kb. 140GB szabad partícióm maradt amit utólag a GParted programmal szintén ext4 re formáztam. Az a gondom, hogy valamilyen oknál fogva nem tudok adatokat, könyvtárakat visszamásolni erre a partícióra. Azt írja, hogy nincs jogosultságom a könyvtárak létrehozására. Válaszokat előre is köszönöm!
Uyuarasy Hello! Pontosan hogyan vannak csatolva a partíciók? a 6Gb az swap (cserehely) 20Gb gondolom / (vagyis ez a root) és a 120Gb?
vizimi UyuarasyPartíció Fájlrendszer Csatolási pont Méret Jelölők /dev/sda1 linux-swap 6GB /dev/sda2 ext4 / 20GB boot lefoglalatlan 125GB Miután nem jutottam egyről kettőre egyenlőre nem csináltam meg a partíciót
Uyuarasy vizimiSzerintem csináld meg, mint home partíció, tudsz rá írni is alapból, ott lesznek a személyes fájljaid, és ha netán' újra kellene telepíteni az ubuntut, akkor nem történne változás, csak a rendszerben.
T_chris vizimiNem csinaltad meg a partíciót? Akkor hogy akartál rá másolni? Hová és hogyan csatoltad fel?
vizimi T_chrisMegcsináltam és utána nem tudtam másolni. Ezt követően töröltem és most hozzátok fordultam tanácsért, hogyan tovább.....
vizimi UyuarasyMegcsináltam a formázást ext4-re, de nem tudom hogyan kell csatolni. Légyszíves segíts nekem :(
T_chris UyuarasyJa. De előtte másolja át a jelenlegi home-ot valahová hogy mondjuk csatolás után vissza lehessen másolni...
Uyuarasy T_chrisAzt hittem ez egy szűz rendszer, bár a felhasználói információk tényleg lényegesek. Másold ki a home mappát pl. egy pendrive-ra, aztán a Partíciószerkesztőben jobb klikk a partícióra, Csatolás, és ott /home legyen. Aztán másold be a mappa tartalmát a partíciódra.
vizimi UyuarasyMindenkinek köszi a segítséget, de újra telepítettem a gépet. Nekem így könnyebben ment. Javaslatodnak megfelelően a home alá becsatoltam a mentéseknek szánt partíciót 140GB partíciót. Remélem ezzel megoldódnak a nyűgjeim. Más: Kisvárosomban szerveződés alatt van egy Ubuntu tanfolyam kezdőknek amire jelentkeztem. Kellő létszám esetén meg is tartják. Remélem összejön és hasznomra válik :)