Üdv! Az a helyzet, hogy nem megy rendesen 64 biten a kubi. Bootoláskor ha szerepel a splash a grubban onnantól kezdve lefagy a gép. Ha beírom hogy vga=ext v. 792 stb. akkor megy viszont nincs parancssoros linux. Ha se splash, se vga, akkor van parancssor csak utána az x hal meg és szeretném használni ezt is azt is. Rendszer: 3000+ A64 Gigabyte k8ns ultra-939 2*512 Ram Ati x800 gto Bármilyen ötlet jó lenne. Előre is köszi a segítséget. Razer

Hali! "Bármilyen ötlet jó lenne." Sima 32 bites változatot próbáltad már? Lehet azzal nem volna gond. Volt régebben egy teszt, kiderült, a 64 bites ubuntu nem gyorsabb a 32 bitesnél. Mondjuk ez már régebben volt. Gondolom nem ilyen ötletre gondoltál :)

A 32bites az megy >:) ,viszont gondoltam ha van 64 bites proci+kubi akkor hajrá. Régebben a 64-es suse ment akadájmentesen. De csak lesz valami megoldás azt hiszem egy compizos topicban azt írta valaki "mindenre van megoldás"! Azért köszi. Ja még annyit, hogy teljesen rosszul állt be a grub, én raktam helyre mert rossz particióról akart indítani mindent /kubi-xp/. A 32-es nem. Gondoltam az alternate cd-re de még nem töltöttem le. Szerinted hozhat eredményt?

RazerJa, én is olvastam, hogy egyesek az alternate cd-t szokták ajánlani. Én áprilisban letöltöttem a kubuntu.org -ról indulva a kubuntu-7.04-desktop-i386.iso -t. Nekem ezzel nincs gondom. Mivel AMD 2000+ os gépem van se 64 bit, se 2 mag, se virtualizáció.

Hali! Nekem ez jött be: Grub menüben edit. A kernel sor végére a splash után: noacpi acpi=noirq nolapic nekem így műxik a 64 bites Vas: Athlon X2 4200,2*1GB DDR2800, GF7600GT, SATA2 HDD...

Ennyivel később: 15 év