Ezúton kérnék segítséget, lehetőleg valaki lépésről-lépésre írja le, hogyan lehet az alsa driver package-t telepíteni. Letöltöttem az 1.0.13-as verziót és meg vagyok lőve: sehogy nem megy. a ./configure paranccsal kezdeném, de kiírja, hogy error: C compiler cannot create executables Egyáltalán jó ez a driver package az Ubuntu-hoz? Kérem, aki már telepítette vagy találkozott vele írja le hogy mit kell pontosan csinálni. Még kezdő vagyok.
ALSA Driver Package telepítése
Most viccen kivül.. Szerintem alapból benne van a rendszerben az alsa driver! Legalább is a 6.10 -ben benne volt még . Meg szerintem ha még sem lenne akkor próbáld meg apt-vel apt-cache search alsa apt-get install "amit találtál csomagokat"
Egy régebbi ubuntu verzióról szóló webszájton találtam a leírást, ami alapján a modemet szeretném működésre bírni a gépen: http://www.penlug.org/twiki/bin/view/Main/LinuxHardwareInfoToshibaTecra9000 Tehát az újabb ubuntu verziókban már alapból benne van az ALSA. Továbbra sem értem miért nem hajlandó működni akkor a modem: http://ubuntu.hu/forum-tema/modem-no-carrier-uzenet Tehát az ALSA alapból megvan, a SmartLink software modem deamon is ki lett listázva az "apt-cache" paranccsal. Ez a modem nekem létkérdés lenne, de csak NO CARRIER üzenet állandóan.
Hát én még a kezdőbbnél is kezdőbb vagyok:D De azért szerintem meg tudom mondani a problémának az okát. Bár én nem ugyanazt akartam telepiteni, de nekem is a ./configure parancsnál ezt a hibát dobta ki.De mindennél:D Szal a lényeg h hiányzik a lib6-dev vagy mi a fene. De ezt majd valami okosabb ember aki kivülről tudja a libeket leirja. Bocs, h noob-ként irtam, de remélem segit. Így is fél nap volt mire rájöttem, hogy kell a synapticcal helyesen beállitani, h a dvd-ről telepitse a package-ket:))
A gmail automatikusan a spam közé tette az emilt de miért?Még jó hogy meg néztem kitől jött spam! ubuntu.hu
Egészen pontosan a synapticban hozzá kell adni a gcc-multilib nevű csomagot a függőségeivel. Utána nem ír ki hibát. Üdv: Szeemee