Sziasztok!
Kb 10 napja vásároltam (igaz használtan, sajnos erre volt pénzem) egy Gainward Nvidia 6600-as AGP-s kártyát. Azelőtt ATI9600-om volt, amin nem ment a tv kimenet. Az ötletet az adta, hogy több helyen is azt olvastam, hogy az Nvidia kártyákkal nem szokott ilyen gond lenni. Sajnos nekem van.
Az Nvidia zárt meghajtója van telepítve, és 8.10-et használok. Túl vagyok számos idegen nyelvű Ubuntu fórumon (plusz egy teljes rendszerösszeomláson -igaz, az egészen más okra vezethető vissza, illetve néhány kisebb "idegösszeomláson"-ami viszont már a kártyához kapcsolódik.) volt már olyan, hogy az xorg.conf szerkesztésével a hátteret sikerült színes képként átvinnem, a tv-re, de mást sem. A legnagyobb eredmény amit el bírtam érni a grafikus beállítási felületen, hogy fekete-fehérben, teljes mértékben átmegy a kép a televízióra. (Jelenleg is így van.) Nagyon hálás lennék, ha valaki segítene abban, hogy mit szerkesszek át az xorg.conf-ban, vagy esetleg bemásolna ide egy működőképes xorg.conf-ot, hogy valóban színesben is láthassam a filmet. Természetesen de, talán le sem kellene írnom, hogy XP alatt minden stimmel. Csakhogy a kártyát pontosan azért vettem, hogy végre véglegesen megszabaduljak az "XP-mtől". Meg unom is már, hogy csereberéljem a merevlemezeim.(nálam minden OS külön merevlemezen van, és mobilrack-et használok.) Szóval, filmet szeretnék nézni, de színesben és XP nélkül. Kérlek segítsetek! Köszönet érte! Bár, azt én is tudom, hogy ez így nem jó, de jelenleg így néz ki, az xorg.conf-om:
Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0" 0 0
EndSection
Section "Module"
Load "glx"
EndSection
Section "ServerFlags"
Option "Xinerama" "0"
EndSection
Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection
Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "hp L1730"
HorizSync 30.0 - 83.0
VertRefresh 56.0 - 76.0
EndSection
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "nvidia"
Option "NoLogo" "True"
EndSection
Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "Unknown"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "Configured Video Device"
Monitor "Configured Monitor"
DefaultDepth 24
EndSection
Section "Screen"
# Removed Option "TwinView" "0"
# Removed Option "metamodes" "CRT: 1024x768_75 +0+0; CRT: 1024x768 +0+0"
# Removed Option "metamodes" "CRT: 1024x768_75 +0+0, TV: NULL; CRT: 1024x768 +0+0, TV: NULL; CRT: 1024x768_60 +0+0, TV: 1024x768 +1024+0"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "1"
Option "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0"
Option "metamodes" "CRT: 1024x768_75 +0+0, TV: 1024x768 +0+0; CRT: 1024x768 +0+0, TV: NULL; CRT: 1024x768_60 +0+0, TV: 1024x768 +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSection