Sziasztok,
A megjelenés napján újratelepítettem a gépemet a frissen kijött Jauntyval. Azóta a wifim gyengélkedik, pedig minden előző kiadással elég jól elketyegett. Hátha valaki tudna valamit ajánlani, mert én kifogytam az ötletekből.
A network-manager egyszerűen nem kapcsolódik. Látja az összes elérhető hálózatot, de dhcp-t nem kapok.
Az eszköz maga egy Atheros Ar 2413-as wlan. Első körben a router-t ellenőriztem le, de másik géppel, windows-on ment hibátlanul. Gondoltam hátha a WPA nem tetszik neki, ezért kikapcs., de ugyanaz.
Ehhez a chipsethez ugye a kernelben található ath5k driver van alapból. Nosza, akkor madwifi, hiszen ez ment korábban is. Ath5k letilt, madwifi a restrict-edből engedélyez: ugyanaz. Akkor ndiswrapper. Ezzel is ment Fiesty alatt, Gutsy alatt, még Intrepid alatt is. Ugyanaz. Gugliztam egy kicsit, és találtam egy jópár olyan megoldást, hogy a network-manager a ludas, ezért kipurgáltam, majd wicd-t tettem fel. Semmi. Konzolból? Semmi.
És innentől gyakorlatilag elkezdtem madwifi drivereket forgatni (snapshotok, branchek, amit el tudtok képzelni), sőt a legfrissebb compat-wireless2.6-ot is kipróbáltam, valamint a 2.6.30-as kernelt is. Egyik sem hozott eredményt. Azóta szívok vele mióta kijött a 9.04. Eddig csak egy dologgal jutottam közelebb: ha gyakorlatilag beletolom a router arcába a laptopot, úgy, hogy a network-manager a jelerősséget 100%-nak érzékelje, akkor kapok dhcp-t, de ha akár 5%-ot is esik a jelerősség, akkor nincs kapcsolódás.
Van ötletetek, hogy merre nézelődjek tovább?
A válaszokat köszi.