A linux sok esetben valóban csodákra képes!
és hogy ezt mi bizonyítja?
nos az, hogy észrevételeim szerint nem csupán a merevlemezek particionálhatók, hanem bizony a pendrive is vagy akár memóriakártya is.
hibás 2 gigás memóriakártyát mármár el akartam obni, mert 700 megánál az istennek se többet engedett felmásolni, mindig szűntesd meg az írásvédettséget vagy hasonló hibaüzenettel leállt.
Nos hát a format parancs semmit nem ért, a hiba ugyanúgy fennált tovább.
gondoltam egy merészet, elővettem a gépemen az ubuntut, máskor is megmentette már az életemet például elfelejtett windows jelszó törlés esetén is, gondoltam okos észjárással ez is segíthet a gondomon.
nos elővettem egy gparted nevű eszközt, és láss csodát megjelent a soksok eszközöm közül a /dev/sdd és sdd1 eszközeim
gondoltam akkor töröljük a partíciót és készítsünk
újat, veszteninem vesztek semmit, a kártyám amúgy is hibás, max újat kell vegyek.
pillanatokon belül létrejött az új partíciós tábla az eszközön a kért fat fájlrendszeremmel, hiba nélkül.
na másolgassunk akkor! És csoda történt. Többet nem ütköztem másolás során hibába
Létezik, hogy olykor sérültnek hitt eszközeinket amire a windows már nem adja áldását, linux még megmentinekünk ha okosan járunk el?