i.attila Szeretném a firefoxban a gxine plugin helyett a vlc-vel megnyitni az m3u file-okat, mivel a vlc bele tud tekerni, de sajnos nem tudom beállítani. Szerkesztés-beállítások alkalmazások között nem találtam. about-plugins kilistázza, hogy gxine van társítva az m3u-hoz, de ott nem tudom változtatni. Valami ötlet? firefox 3.0.10, és jaunty
i.attila pchNem volt fent, most felraktam, de nem lett jobb, mivel nem nyit külön ablakot a vlc, ezért megint nem tudok beletekerni. A Magyar Rádió hangtárát használnám, de úgy tűnik le kell mentsem az m3u file-t, és úgy indítani a vlc-vel, akkor tekerhető.
Tiszaba i.attilaHelló! Ha telepítve van a VLC (nem csak a plugin) rákattintasz a linkre, előjön az ablak, hogy mentés, vagy megnyitás. Kiválasztod a megnyitást, ott az "egyéb" lehetőséget, majd az előugró "Segédalkalmazás választás" ablakban kitallózod "Fájlrendszer -> /usr/bin/vlc " és utána a kiválasztásnál bejelölöd, hogy ezentúl mindig ezzel nyissa meg. (nálam működik)
i.attila TiszabaTelepítve van a vlc, de a linkre kattintásra nem jön elő ablak, hanem egyből nyitja a plugint kérdés nélkül
Tiszaba i.attilaHali! Akkor a böngészőben, alkalmazásoknál az m3u fájlhoz tartozó műveletnél a plugin van beállítva. Arra kattintva kiválaszthatod a "Másik használata.." funkciót, és onnan a segédalkalmazás választóban a fent leírt módon kikeresed a vlc-t.
i.attila TiszabaEzt majd csak otthon tudom megnézni, de ahogy emlékszem, az alkalmazások között nem volt m3u. De majd még csekkolom.
Tiszaba i.attilaAz m3u-t azért írtam, mert a legelső bejegyzésben az szerepel. A Magyar Rádió hangtára "RealAudio dokumentum" , de ennél is ugyanaz a beállítás. szerk.: a rádiókabaré archivum ".m3u"-ban van, ehhez a fájltípushoz is ugyanaz a beállítás, a böngészőben az "MP3 hang (sugárzott)" formátumnál kell a beállítani a vlc-t.