Nos, fél év elteltével ismét át dúrtam a netet, de most sem találtam olyan szkennert, amit nyugodtan kockázat nélkül haza vihetnék mert tudom, hogy bedugom és működik, mint pl a nyomtatóm. (az HP 3745) És nem kell vele varázsolni. Sem boltokban, sem vaterán, sehol nincs. Szinte olyan sincs egy se, ami az etc/sane.d mappámban szerepel, vagy persze a drágább kategóriát nem is keresem. Egyébként minden tipusnál 20-30 e ft-os kategória elvétve van, egy két db!
Egyedül a Kodaktól találtam direkte Linuxra gyártott tipusokat, de azok magyar pénzben százezren felül kezdődnek. Véletlenül sincs náluk kis, otthoni felhasználónak való, az az 15-25 ezer ft közötti áron. Mondjuk nevenincs tipusokra azért nem kerestem rá, mert inkább nem szkennelek.....csakhát a minap is szükség lett volna rá, elmentem a barátomhoz, persze, hogy az övé meg nem működött....
Valaki tudna ajánlani olyan tipust amit ő maga használ Ubuntu 8.10 alatt és mindenféle angol nyelvű varázslat nélkül el lehet indítani? Ár kateg lehetne mondjuk 15-30 e ft. Drágábbat semmi értelme vennem, mivel mint írtam nem tudom kihasználni, hébe-hóba kéne csak.