Kedves Ulysses,
Aki itt van az oldalon és aktívan itt van, az biztosan emlékszik arra, amikor kb. 1 éve "tömegével" jelentek meg hasonló, nagyon gyászos című blogok, amiben csalódott vagy megsértődött társaink hagyták itt a lapot (pl. Suicide - bár nem emlékszem pontosan, hogy írta a nevét, bocsi!)
Most is erre gondoltam amikor megláttam a fenti címet!
Aztán amikor elolvastam, akkor meghökkentem, hogy Te mondasz le a moderátori tisztségről, amit alig néhány hónapja "kaptál ajándékba".
Igen kaptál, hiszen valójában nem a közösség választott meg, hanem N-drew javaslata alapján egy kicsi, az IRC-n barátkozó közösség (melynek tagja vagy Te is) nevezett ki Edith-el együtt (speciel éppen egy IRC megbeszélés alkalmával). Már akkor is jeleztem, hogy sokkal szerencsésebb lett volna a korábban bevezetett rendszer, amikor az aspiránsok itt a lapon jelzik ebbéli szándékukat majd a közösség a személyes preferenciák és tapasztok alapján szavazással dönti el a kérdést.
Engem személy szerint nem nagyon érdekel AZ az eset ami annyira nyomasztónak tűnhet - annak ellenére sem, hogy nekem szóltak azok a szavak amik most "megbélyegzik(?)" a múltad - nem ez alapján fogom megítélni a munkád, ha a közösség téged akar moderátornak, akkor ezt el kell fogadni és ha Te lettél a moderátor akkor a döntéseidet is! Akkor is, ha helyenként kissé diktatóriKUS voltál/vagy, pl:"ez az én blogom, az szól hozzá akinek én megengedem.. " vagy valami hasonló. ( És kissé diktatórikus az is, ha egy blogodhoz fizikailag sem lehet hozzászólni, mert tiltva van ez a funkció! Amióta itt vagyok ezen az oldalon egyetlen egyszer sem fordult elő az, hogy egy blog vagy fórum tiltva legyen a hozzászólások előtt. Most ez is megtörtént, bár nem biztos, hogy ezt Te csináltad..sőt!!) Én ilyeneket olvasva sokszor mosolygok magamban aztán azt gondolom, hogy játszok velük egy kicsit, mert ilyenkor bújik elő az ember a nick mögül! Bocsi, gyarló az ember, én is az vagyok!
Én mindezek ellenére arra kérlek Ulysses, hogy valóban gondold meg a döntésed (ahogy Atya is javasolta) és ha a közösségtől akkora bizalmat kaptál, amekkorát előtted még soha senki akkor ezt szolgáld meg akkor is, ha ez esetleg nehézségekkel jár vagy már nem annyira "izgi" a feladat. Az, hogy mindennek ellenére mégis moderátor lehettél azt is jelzi, hogy a közösséget az sem nagyon érdekli, hogy milyen múlt (nagyon helyesen!) csak a szakmai szempontok vezérlik. Nem vezet jóra az, ha 1-2 havonta csak úgy el lehet dobni tisztségeket mert már (...nem is tudjuk valójában miért!) nem érdekel. Ez olyan elkényeztetett kisgyerekes dolog lenne, ráadásul nagyon demoralizáló a közösségre nézve ha nem lehet tudni ki a moderátor vagy ha 2 havonta újra és újra szavazni kell.
Kérlek vond vissza a lemondásod, gondolkodj felelősséggel és maradj moderátor!
szota