Üdv. Szeretnék egy vagy több forrást befordítani de mindegyik már a confignál elcsúszik: checking for gcc... gcc checking for C compiler default output file name... configure: error: C compiler cannot create executables Nézzem meg a logfájlt a részletekhez, csakhogy nekem az kínai. Megnéztem van fennt gcc több verzió is. Mi lehet a gond? Razer
gcc error
Build-essential, gcc, g++, csomagok telepítve vannak?
AttilaKöszönöm a segítséget éretem a lényeget, most már ott tartok, hogy feltettem egy liboocx11 és liboocx11-dev csomagokat próbából de nem ment fel rendesen és nem tudom leszedni sehogyan. Ha újratelepítem nem tudja beállítani. De semmilyen más csomagot nem tudok telepíteni ez miatt. Ááááááá, gáz.
RazerValóban hibás az egyik csomag. Kipróbáltam: $ sudo apt-get install libooc-x11 libooc-x11-dev [...] The following NEW packages will be installed: libgc-dev liboo2c libooc-x11 libooc-x11-dev oo2c [...] Setting up libooc-x11-dev (20020123-3) ... xargs: /usr/lib/oo2c/ooconfig: No such file or directory dpkg: error processing libooc-x11-dev (--configure): subprocess post-installation script returned error exit status 127 Errors were encountered while processing: libooc-x11-dev E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) [...] $ sudo touch /usr/lib/oo2c/ooconfig $ sudo chmod +x /usr/lib/oo2c/ooconfig $ sudo aptitude purge libgc-dev liboo2c libooc-x11 libooc-x11-dev oo2c [...] dpkg - warning: while removing oo2c, directory `/usr/lib/oo2c' not empty so not removed. [...] $ sudo rm -r /usr/lib/oo2c Ami megoldja a hibát kiemelve, ez alapján: https://bugs.launchpad.net/debian/+source/oo2c/+bug/93715 Amúgy arra a fordítási hibaüzenetre nem ezek a csomagok kellenek neked szerintem, vagy ezt már másik hibaüzenet volt?
AttilaAz általad leírtak óramű pontossággal bejöttek. Köszi A csomagokat két elalvás közepette sikerült bejelölni ezért települtek fel. Most már a configure mindíg kiirta mi is kellene + a te helpeddel lefutott. make sudo make install és már megy is. Köszönöm a segítséget Most már nyugodtabban alszom :D üdv Razer