reovics Tiszteletem! Van egy webkamerám, sajna régi, azt sem tudom, hogy jó-e... Hol ellenőrizhetem? (miért vegyek újat, ha ez mégis működik) Hogyan telepíthetem? (..mazsola vagyok..) Válaszokat előre is köszönöm!
reovics PhazeCAz lsusb eredménye: Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 003 Device 002: ID 0ac8:305b Z-Star Microelectronics Corp. ZC0305 WebCam Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Ezek szerint ez a tipus:Z-Star Microelectronics Corp. ZC0305 WebCam
Sziráki Tamás reovicsszia! nem feltétlenül kell telepíteni semmit. dugd be az usb-be, és indítsd el mondjuk a csííz programot. ha látsz képet, akkor működik, és egyelőre semmi dolgod. :)
Sziráki Tamás reovicsszia! nem tudom, alapból fent van-e, de rendszer>beállítások>multimédia-rendszer választót nyisd meg, ott a videó fülön lehet próbálgatni, melyik beállítással megy. vagy alt+F2 gstreamer-properties
reovics Sziráki TamásKöszönöm! A gstreamer-properties jó ötlet volt. A régi webkamerámról kiderült, hogy jó! De aMSN-en egyenlőre nem működik... Hogyan kell beállítani?
Sziráki Tamás reovicsszívesen :) esetleg próbáld ezeket LD_PRELOAD=/usr/lib32/libv4l/v4l1compat.so amsn LD_PRELOAD=/usr/lib32/libv4l/v4l2convert.so amsn bár gyanúm szerint ugyan az, mint a gstreamer-properties, csak terminálban.
reovics Sziráki TamásEredmény: ....-desktop:~$ LD_PRELOAD=/usr/lib32/libv4l/v4l1compat.so amsn ERROR: ld.so: object '/usr/lib32/libv4l/v4l1compat.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored. ERROR: ld.so: object '/usr/lib32/libv4l/v4l1compat.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
Sziráki Tamás reovicsjajjaj, bocsi! lib32 helyett csak lib viszont a két sor különböző. próbáld mind a kettőt, persze egymás után :)
reovics Sziráki TamásAz aMSN - fiókok - beállítás - egyéb alatt a videó kamera tulajdonságai beállíthatóak, megjelent a kép!! Köszönöm.
falaca Hasonló cipőben járok. Próbálom a topicban leírtakat, de nekem a alt+f2 gstreamer-properties-re semmit nem dob ki. Mit kell hozá telepíteni, hogy ez előjöjjön?
berciXcore trtEzt a csomagot hiába telepítené, ugyanis ilyen nincs. http://packages.ubuntu.com/search?keywords=gstreamer-properties&searchon=names&suite=all§ion=all A gnome-media csomag tartalmazza. Ha neki nem GNOME van, akkor bambi van.