Üdv! A kérdésem röviden tömören az lenne, hogy a fenti két verzió között tudok-e közvetelnül, frissítéssel váltani? A Frissítés kezelő a 8.10-et ajánlja fel, de úgy gondolom, hogy ha egymód van rá, akkor nem töltenék le egy olyan rendszert, amit csak tovább frissítenék. Mielőtt valaki megkérdeznié, hogy miért most és miért így? A válaszom, hogy a 8.04-gyel meg voltam elégedve (értsd minden szépen működött), illetve a suli miatt nem akartam bolygatni a dolgokat, nehogy a szakdolgozati anyagok valahogy köddé váljanak :). A 9.04-es verizióban, a leírásokat, fórum témákaat olvasgatva akad egy két dolog, ami érdekelne. A segítséget előre is köszönöm.
Frissítés 8.04 -ről 9.04-re
Ahogy az a dokumentációban is szerepel, csak 8.10-ről tudsz 9.04-re frissíteni. Vagyis nem tudsz közvetlenül váltani. Ubuntu 8.04 LTS-ről majd a következő LTS kiadásra frissíthetsz (várhatóan az Ubuntu 10.04-re).
A 8.04-rol ugy tudom csak ugy tudsz 9.04-re frissiteni ha elobb 8.10-re frissitesz. A clean-install szerintem jobb a frissitesnel ebben az esetben.
Köszönöm
almasi84terminálban: dpkg --get-selections > telepített_csomagjaim.txt parancs kiadásával lemented a telepített csomagok listáját. az újratelepítés után: sudo dpkg --set-selections < telepített_csomagjaim.txt sudo apt-get update sudo apt-get upgrade és visszarakta az eredeti rendszeren lévő csomagokat, frissítette, stb. tehát az eredeti 8.04-hez igen nagymértékben hasonló 9.04-ed lesz, pár csomag eltéréssel, de azokat kiírja.
Sziráki TamásEzzel a módszerrel a külső tárolókból telepített csomagokat is le lehet menteni és újra fel lehet telepíteni?
ETazt hiszem, nem, mert mintha a külső tárolókat addig kikapcsolná. de emlékeim szerint ha a telepítés után engedélyezed, akkor azok is frissülnek.