body007jogos. De: windows-on catalyst control centerben lehet állítani hogy hányszoros agp-t akarok.van off,1x,2x,4x,8x.viszont biosban nincs ilyen opció.ha a CCC-ben 8x osan volt,akkor keményen fagyott,de csak játéknál.és itt volt egy érdekes dolog=4x-es inaktiv volt.viszont olyan lapban,ami 4x agp-vel rendelkezik,aktiv.melegedés: van egy merevlemez a szekrényben,azon van egy xp.ha azt beteszem a gépbe,akkor need for speed-most wanted 1024x768 ba fut nagyjából csilli-villi beállításokkal.azért ezt hoztam fel példának,mer a vas az öreg,ujabb játékot meg nem próbáltam.esetleg colin mcrae 2005,az is megy.fagyás nélkül.de mihelyt 8x agp-re állítom,azonnal megáll az élet.és azért gondolkodtam abban,hogy nem az xorg.confba szeretnék erre utasítást elhelyezni,hogy hányszoros agp-t is szeretnék,mivel ha a /etc/X11/xorg.conf fájlt kitörlöm a helyéről,még simán elindul a gép,mindenféle hülyeség nélkül.szóval kicsit "mélyebben akarta bele túrni,ha már egy csomó mindent lehet módosítani,átírni szerkeszteni,akkor ezt miért nem?és igazából itt ugy érzem,hogy a feszültséggel lesz gond,mivel 8x agp-n csak 0.8 volt van,4x-esen pedig 1.valamennyi.vagyis kevesebb feszültségnél megáll.kb.
én barom...beirtam xorg.confba hogy Option "AGPMode" "4",és utána nem néztem hogy glxinfo mit ír...most már nem 8x van hanem 4x :D balgaság volt keményen...de most örül.