C0d3rNem tudom, mennyire aktív/aktuális még a téma de azért közzétenném a kövekező észrevételemet hátha vkinek segít én eddig jutottam vele.
Nálam is ugyanaz a probléma mint a topicindítónál és mivel feltettem minden directx- cuccot és egyéb win fejlesztői környezetet, amit csak kínál a winerticks és bármi köze van a grafikus rendszerfilokhoz nem értettem hogy miért nem megy.
Aztán megvettem a COD Modern Warfare 2- t (fantasztikus játék) és feltettem ezt is wine alatt de nem igazán ment a dolog mert akadt (gondolom a gépem nem elég intel 3000 dual, 1GB RAM 512 VGA ez Windows-on is éppen hogy elég neki) viszont józan paraszti ésszel nem értettem hogy egy egyszerűbb grafikus motort futtató verzió miért nem működik.
Aztán játszottam a TCE nevű játékkal és ott hangkártya gondba ütköztem.
Ettől vezérelve mikor egyszer megadta magát a hang elidítottam a COD2- t és csodák csodája ment -hang nélkül persze- . Aztán restartoltam, hang helyreállt és a COD ismét fagyott a splash sreen-nél (ahol az Activision animáció betölt) erre elindítottam a multiplayert és MEGY!!!!!!! méghozzá hanggal és kiválóan !!!!
A single player változatlanul fagy tehát a problémát a splash screen animációja, illetve az azt kísérő hang okozza. Bizonyos szervereken némely effektek szintén lefagyást okoznak de játszható.
Lelőttem a Pulse-Audio- t hátha ez a probléma oka,a Wine- ban beállítottam az OSS- t hangdrivernek, próbáltam az ALSA- t is de a probléma maradt
Konfiguráció
OS.: Ubuntu 10.04 LTS
Wine 1.1.32 (nem repo- s)
Hardware
CPU: Intel dual-core 3000- MHz
RAM: 1 GB
VGA Gorce 9600 GT 512
hangkártya: integrált Intel (Realtek 82801G chipset)
UI.: Bocs, ha kicsit csapongó voltam