telepítés
torosNem sajnos.Ezt a trükköt minden alkalommal el kell sütnöm ahoz,hogy úból tölthessek le csomagokat. Sajnos nem jövök rá mi a hiba.Ha felidegesít,leszedem és újrapakolom az egészet....hátha.
imperatorNo kijelölök letöltésra az adept-ben cuccokat.Letölti mert a folyamatjelző simán végigfut.De véglegesítésnél kb 35-39%-nál meg áll és közli,hogy nem véglegesíti a letöltött cuccokat mert az akkor megsérthet stb... Tehát a szokásos hibaüzenet. Megpróbáltam a sudo dpkg --configure -a és a sudo konqueror-/usr/share/apt törlést is. Az egyik visszakövetés a következő: (no debugging symbols found) Using host libthread_db library "/lib/tls/i686/cmov/libthread_db.so.1". (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) [Thread debugging using libthread_db enabled] [New Thread -1233557808 (LWP 8225)] (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) (no debugging symbols found) [KCrash handler] #6 0xffffe410 in __kernel_vsyscall () #7 0xb67f0df0 in raise () from /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6 #8 0xb67f2641 in abort () from /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6 #9 0xb69f3270 in __gnu_cxx::__verbose_terminate_handler () from /usr/lib/libstdc++.so.6 #10 0xb69f0ca5 in ?? () from /usr/lib/libstdc++.so.6 #11 0xb69f0ce2 in std::terminate () from /usr/lib/libstdc++.so.6 #12 0xb69f0e1a in __cxa_throw () from /usr/lib/libstdc++.so.6 #13 0x0812acd6 in ?? () #14 0x0812be6e in ?? () #15 0x0812bed4 in ?? () #16 0x08074b48 in ?? () #17 0x08077bee in ?? () #18 0xb702b88b in QObject::activate_signal () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #19 0xb702c330 in QObject::activate_signal () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #20 0xb79764c9 in KAction::activated () from /usr/lib/libkdeui.so.4 #21 0xb79aecc2 in KAction::slotActivated () from /usr/lib/libkdeui.so.4 #22 0xb79aec5c in KAction::slotButtonClicked () from /usr/lib/libkdeui.so.4 #23 0xb7a7c356 in KAction::qt_invoke () from /usr/lib/libkdeui.so.4 #24 0xb702b88b in QObject::activate_signal () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #25 0xb79ab970 in KToolBarButton::buttonClicked () from /usr/lib/libkdeui.so.4 #26 0xb79abc76 in KToolBarButton::mouseReleaseEvent () from /usr/lib/libkdeui.so.4 #27 0xb706265d in QWidget::event () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #28 0xb7a279a1 in KToolBarButton::event () from /usr/lib/libkdeui.so.4 #29 0xb6fc2a60 in QApplication::internalNotify () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #30 0xb6fc4c1e in QApplication::notify () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #31 0xb7786cc2 in KApplication::notify () from /usr/lib/libkdecore.so.4 #32 0xb6f5525d in QApplication::sendSpontaneousEvent () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #33 0xb6f53ec2 in QETWidget::translateMouseEvent () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #34 0xb6f51fac in QApplication::x11ProcessEvent () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #35 0xb6f69180 in QEventLoop::processEvents () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #36 0xb6fdd136 in QEventLoop::enterLoop () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #37 0xb6fdcf46 in QEventLoop::exec () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #38 0xb6fc4609 in QApplication::exec () from /usr/lib/libqt-mt.so.3 #39 0x0807375e in ?? () #40 0xb67dcebc in __libc_start_main () from /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6 #41 0x08073471 in ?? ()
Nah ,újrapakoltam és az első csomagokat simán sikerült töltenem,majd telepítenem.Utána a többi kísérletemnél ugyanez maradt a halyzet.Már nem érdekel mert azért a progik jórésze feltelepült. Viszont! Tudnátok abban segíteni nekem,hogy milyen progit töltsek le,hogy lássam a merevlemezem ntfs partícióját is?Mi több,tudjak onnan másolni is esetleg. Mivel kis családom a winfost használja(egy gépünk van sajna),így nekem arról a partícióról volna pár doc és egyebek amire szükségem lenne.Kissé nehézkes a folyamatos pendrivel való adatáthozás a linux alá.Jobb lenne a közvetlen átpakolás.
imperatorEz egyre rejtélyesebb, ugyanis az NTFS-t alapból látnia kellene, az íráshoz pedig az ntfs-config csomagot kell feltelepíteni, majd menüben engedélyezni. A csomagkezelő problémára pedig nem tudok mit mondani... Ez ugye Kubuntu 7.04? Milyen csomagokat sikerült először letöltened/telepítened? Miket telepítettél a gépre, mielőtt összeomlott a csomagkezelő? Adept-et használsz a csomagok kezelésére?
torosIgen Adept-et használok. Az első csomagokat a tudomány kategóriából választottam.Főleg csillagászati és matematikai progikat. De természetesen nem maradt ki az amsn és a firefox sem.De összességében az összes kde progit szerettem volna letölteni. Az ntfs-t pedig nem látja.Az uhu 2.0 alatt simán látta,igaz írni nem tudtam onnan. Igen a 7.04-t használom.Innen töltöttem le. Mindegy,megpróbálom most letölteni az ntfs-configot aztán majd meglátom.
torosNah ok lett. Root-ként látható már és dolgozni is lehet belőle:) Köszi.
torosEz van az interfaces-ben. "auto lo iface lo inet loopback address 127.0.0.1 netmask 255.0.0.0 auto eth0 iface eth0 inet static address 10.19.0.199 netmask 255.255.255.0 gateway 10.19.0.254 auto eth1 iface eth1 inet dhcp auto eth2 iface eth2 inet dhcp auto ath0 iface ath0 inet dhcp auto wlan0 iface wlan0 inet dhcp" Az adept továbbra sem enged semmit bejelölni.. Teljsenes gáz. Azt hiszem a következő lépés, hogy egy új iso-t leszedetek valakivel..
Hi! Újonc vagyok, elnézést a profiktól. Eddig SUSE-t használtam, (csak felhasználói alapon!) most szeretném a Kubuntu-t használni. A telepítés DVD-ről tökéletesen lezajlott, minden működik, nagyon szép kivéve ezeket: - nem tudom a monitor felbontását és frekvenciáját állítani, bár a rendszerbeállításoknál felajánlja a típust. - nem tudom a VGA kártyát se be(át)állítani a saját típusára (ATI 1950PRO) - nem tudom feltelepíteni az alábbi csomagokat, vagyis nem is találok ubuntuhoz, vagy a Synaptic, vagy az Adept nem akarja őket telepíteni, kézzel meg nem biztos, hogy menni fog: Adobe Acrobat Reader Adobe Flash (Firefox plugin) ATi glx (3D) driver. Addig eljutok, hogy kicsomagolják magukat egy külön könyvtárba. Mi a folytatás? A segítségeteket előre is köszönöm. Üdv!
Bocs, megint én vagyok, elolvastam az ubuntu oldalon léévő leírást, a kérdésem az, hogyan tudok kubuntu alatt un korlátozott meghajtót telepíteni?
hali van egykis gondom az ubuntu7.04-desktop-i386 -al bebootol szépen de aztán amikor rámegyek az ubuntu indítására akkor ugye elkezd csikozni aztán nekiáll ilyen hibákat irogatni [813.500906] Buffer I/0 Error on device hdc logical block 1 Nemtdjátok milehet a gond ? :-(
jah és mérvan az hogy ha innét leszedem akkor a windowsos részében tree disc-et ir? ez a hármas cd lenne? a kkor holvan az első kettő ? előre is köcc a választ:-)
hi majd szeretném feltenni a Kubuntu-t, ha megjelenik a 7.10-es. régebben Suse-t használtam, de vissza kellett térnem az xp-hez egy áthidalhatalanságának okán. a kérdésem az lenne, hogy van egy MSI VR-600X és gyárilag (sem cd-n, sem a honlapon) nincsenek linux-os driverek. hogyan tudhatnám meg még a telepítés előtt, hogy fel fog e ismerni minden harverelemet? köszi
torosHi! Kösz a választ, úgy néz ki, hogy megvárom a Gutsy-t. :) Tényleg, lehet frissíteni a Gutsíra? Nem akarom a beállított rendszert újrapakolni, ha nem muszály. :) Az egyik gondom még mindig a monitor típus és VGA típusának meghatározása a vezérlőpultba (hogy feljebb tudjam venni a frissítést, mondjuk 100Hz-re 8a monitorom a SUSE-val 109Hz-n ment!) Még az alábbiak telepítéséhez ha tudnál valami linket, vagy érthető leírást, az nagyon megköszönném. Adobe Acrobat Reader Adobe Flash (Firefox plugin) Amúgy a Kubuntu szép és jó, hasít a gépemen, és amire kell azt tudja.2 nap után szvsz jobb, mint a SUSE (amit több évig használtam) főleg a csomagkezelése.
dzsanoAdobe Flash Player: A Flash támogatás rész itt: http://ubuntu.hu/konyvlap/leggyakrabban-keresett-megoldasok Adobe Reader: Ellátogatsz az Adobe Reader letöltés oldalára. Bejelölöd a következőket: Select an operating system: Linux Select a version: Linux - x86 (.deb) Select a language: English Letöltöd és a .deb fájlt telepíted. Közvetlen link a jelenleg aktuális angol deb csomagra: http://ardownload.adobe.com/pub/adobe/reader/unix/8.x/8.1.1/enu/AdobeReader_enu-8.1.1-1.i386.deb
Hi! Remélem jó helyre írok. Szeretném telepíteni a transmission torrent kliens, csak forásban elérhető(tar.gz), kicsomagolom,belépek a terminalba, ./configure ezt megcsinálja,majd make és a végén hibákat ir.beillesztem az egész esemény: oliver@acer:~/install/trans$ ./configure System: Linux OpenSSL: yes GTK+: yes Daemon: no (can't find libevent) Now use GNU make to build Transmission. It may be called 'make' or 'gmake' depending on your system. oliver@acer:~/install/trans$ make Checking SVN revision... * Building libtransmission Checking dependencies... Cc basename.o Cc bencode.o Cc choking.o Cc clients.o Cc completion.o Cc dirname.o Cc fastresume.o Cc fdlimit.o Cc http.o Cc inout.o Cc ipcparse.o Cc list.o Cc makemeta.o Cc metainfo.o Cc natpmp.o Cc net.o Cc peer.o Cc platform.o Cc ratecontrol.o Cc sha1.o Cc shared.o Cc strlcat.o Cc strlcpy.o Cc torrent.o Cc tracker.o Cc transmission.o Cc upnp.o Cc utils.o Cc xml.o Library libtransmission.a * Building Transmission CLI client Checking dependencies... Cc transmissioncli.o Link transmissioncli * Building Transmission GTK+ client Checking dependencies... Cc actions.o Cc conf.o Cc dialogs.o Cc hig.o Cc io.o Cc ipc.o Cc main.o Cc msgwin.o Cc makemeta-ui.o Cc torrent-inspector.o Cc tr_cell_renderer_progress.o Cc tr_core.o Cc tr_icon.o Cc tr_prefs.o Cc tr_torrent.o Cc tr_window.o Cc util.o Link transmission-gtk Msgfmt bg.po make[3]: msgfmt: Command not found make[3]: *** [bg.mo] Error 127 make[2]: *** [.po] Error 2 make[1]: *** [.gtk] Error 2 make: *** [all] Error 2 oliver@acer:~/install/trans$ elöre is köszi a segítséget.
még valami, a lényeg nem a program,hanem szeretnék a későbiekben forrásból telepíteni ha nincs rá más mód. köszi