Kedző vagyok a linuxban, aki dos alapú op rendszereket használt mindig. De láttam, hogy jól működnek más op rendszerek szeretném elfelejteni a windowst. Ebben segítsetek nekem.
Vettem egy új notebookom (Asus x50rl) van, amire ubuntut telepítettem, de nem tudtam használni a wireless kártyát. Ezért feltettem a win7-et is, ezen legalább tudtam internetezni. Így utánaolvashattam, de nem tudtam követni a tanácsokat. Úgy kb. 10 telepítés után már tudtam, hogy hogyan kell az ubuntut telepíteni, hogy számomra megfelelő partíciókat hozzon létre. Ekkor megint újra kellett tennem az egész rendszert. A vinyó elején van a win és ugye most tettem volna újra az ubuntut a vinyó másik végére. De nem engedi. Az automatikus beállítások számomra nem jók. Kézi particionálásal pedig ahogy létrehozok 1 meghajtót, a többi helyre nem enged már tenni semmit. Így nincs bizotonsági meghajtóm, sem cserehelyem.
További kérdés számomra, hogy miután feltettem mégis az ubuntut a windows nem tudta használni a wireless kártyát. Egyszerűen kikapcsoltnak érzékelte minden helyzetben.
A következőek a kérdéseim:
1. Menthetetlenül hülye vagyok a linuxhoz, töröljem le és szenvedjek a windows-val? (Letörölni egyébként hogyan kell?)
2. Ha nem, akkor miért nem tudom a kézi particionálást használni, ill. az autómatikus miért nem ajánlja fel a két rendszer egymás mellé telepítését?
3. Hogyan lehet életet lehelni a wireless kártyába, ill. hogyan lehet hozzá a drivert instalálni.
Van egy olyan erős érzésem, hogy a két rendszer összeakadt. Jelenleg annyit szeretnék, hogy mind a két rendszer működjön és az internet is, amíg megtanulom használni az ubuntut.
Köszi a fáradtságotokat.