Sziasztok!
A következő kérdéssel fordulok hozzátok, bízva abban, hogy valaki már találkozott a problémával és sikerült megoldást találnia. A fórumtéma nyitása előtt már körül néztem itt, és gugliztam is, de eddig nem találtam megoldást a kérdésemre.
Van egy nagy méretű 4,4 Gb-os, jóminőségű (1920*1080 kép, ac3 5ch hang), H.264 kodekkel tömörített mp4 file-om amit DVD film formátumra szeretnék konvertálni, hogy (régebbi) asztali lejátszón is lehessen nézni. Avidemux-al próbálkoztam az elején, arra gondoltam, hogy átkonvertálom mpeg-be (vagy valamibe), majd devede-vel egyszerű menű készítése után, DVD formátumot (Audio_TS, Video_TS, vob-ok ilyesmi) készítek belőle. Sajnos az Avidemux a file megnyitásával nem tud megbírkózni, látszik, hogy olvassa a filet, a processzor dolgozik, de kb 35-45 perc után a gép megfagyott. Gondoltam a ManDVD-re is de az nem tudott az mp4 file-val mit kezdeni. Aztán rátaláltam a Hyper Video Converterre, ez egy szuper kis progi több metódusi is ismer ffmpeg, mencoder, de egyelőre csak azt sikerült elérnem, hogy a meglévő filmet áttömöriti a megadott formátumba. Viszont én nem szeretném, ha a minőség rovására menne, legalább is szeretném megőrizni azt a minőséget ami éppen felfér egy 4,4 Gb-os dvd-re. Utána néztem viki-n a H.264 formátumnak ez egy nagyon összetett formátum mely képes jóminőségű videok tárolóformátuma lenni (estünkben BlueRay lemezről készült másolat), amely hátránya, hogy erőteljes a gépigénye (nekem egy 2 GHz, 1Gb RAM-os gépem van, ami nem számít túl korszerűnek). A szükséges kódolokat telepítettem a gépre (ezt onnan gondolom, hogy egyrész volt amit sajátkezűleg tettem fel x264blabla és -dev-es párja, illetve a videot a különböző lejátszók lejászák Mplayer, VLC stb (igazz diavetitőkén), valamint a Hyper converter felismerte a tömörítési formátumot és kezelte is azt). A kérdésem az lenne, hogy ha rossz úton járok, akkor milyen programo(ka)t (és hogyan) kellene használnom (avidemux esetleg hiányzik egy kodek és azt telepítsem). Vagy ha van valakinek a Hyper Video Converterrel ilyen jellegű tapasztalata és megosztaná velem annak is örülnék. Szeretném, ha a problémámat szabad és/vagy ingyenes szoftver(ek)el tudnám megoldani ubuntu linux alatt (tudom, hogy a Néro 7-es verziójától létezik egy olyan aplet amivel mp4-ből DVD formátum készíthető, és azonnal pörkölhető is). Minden ötletet és választ előre is köszönök.