Meglehet hogy rátapintottál a lényegre, mert a win alatt van egy commodo tűzfalprogi és számos visszautasítást listázott már ki nekem, s ebből arra következtetek, hogy minden ami jön, a szolgáltatótól jön (kéretlenül, spamként).
Tehát ha a szolgáltatóm nem figyel arra feleslegesen terheli -e a gépemet ilyen ki - be menő adatokkal, akkor nekem kell gondoskodnom egy tűzfalról, amit alapból csak azért utálok, mert minden parancsomkor megkérdezi: ezt akarom e engedélyezni...
Persze ez teljesen normális, mert így legalább kiszűrhető az amit nem akarnék engedélyezni, (mert nem is tőlem származik), de olyan bosszantó az a szötymörgés ami azért van hogy jóváhagyjak minden parancsot...
Be kell hogy szerezzek egy jó tűzfalat ami könnyen konfigolható főképp magyar nyelven (hogy a párom is értse ha nem vagyok itthon, de nekem se okozzon fejtörést a kérdése) ha pl torrenetezni akarok ne utasítsa el a többieket, de ezt a sok szemetet ami átvándorolna a gépemen kívül tarthatná.
(hozzáteszem a hardveres wireles router megfogott minden ilyet nem is kellett tűzfalprogram).
Valaki tud ajánlani egy jó MAGYARUL kommunikáló tűzfalprogit?