hilycou Ubuntu 9.04 szerver van az egyik gépemen melyet kiszolgálóként használok. Webminnel és terminállal érem el. Sajnos egy elhamarkodott pillanatban ráraktam a gnome grafikus felületet. Teljesen feleslegesen. Szeretném vissza állítani a karakteres felületet. Hogyan. Dukai György gyorgy.dukai@upcmail.hu www.dukai.hu
DilisJoe Szia! Attól függ hogy raktad fel. Ha az ubuntu-desktop csomagot raktad fel,akkor terminálba beírni: sudo apt-get autoremove ubuntu-desktop Ha a gnome-core csomagot,akkor: sudo apt-get autoremove gnome-core Ez törli a felesleges csomagokat is.
hilycou DilisJoeLefutott az autoremove és ugyanugy fent van a grafikus asztal desktop. akartam újra törölni, aszondja le van torolve nem tudja törölni újra. most mi a ... van?
Frankie Igaz 8.10 alatt de én így csináltam: sudo update-rc.d -f gdm remove Ha szülségem van a gnome-ra akkor: startx Egy VirtualBoxos Jaunty-val kipróbálnám előtte! :)
masterpingvin Szia! Amennyiben rootként jelentkezel be: apt-get remove gnome --purge apt-get remove gdm --purge aptitude autoremove Ha ezután még mindig elindulna bármilyen grafikus felület is, szólj privátba, vagy adj hozzáférést és megcsinálom. Üdv: Masterpingvin