Sziasztok! Kb 2 hete ismerkedem az ubuntuval. Nagyon tetszik. Egy-két nehézséget leszámítva simán ment minden (mostanáig), leszámítva az internetet. A laptopomra (HP ommnibook xe3-fg) Xubuntu van telepítve. Az a problémám, hogy nem tudok csatlakozni az internethez. Van egy SMC smcwcb-g pcmcia kártyám. A Xubuntu felismeri. A Ethernet és a Wifi konfigurálásához viszont nem értek. A munkahelyemen közvetlenül, és wifin keresztül is lehetne csatlakoznom, otthon pedig kábelmodemem van (így nagy konfigurálást nem igényelhet.. szerintem). Beállítottam auto cinfigra, de nem ment. A munkahelyi wifink ráadásul még titkosítva sincs. Tudnátok segíteni? Köszi

Ennyivel később: 16 nap

"A Ethernet és a Wifi konfigurálásához viszont nem értek." Tedd fel a wifi-radar progit. Nagyban megkönnyíti a wifi beállítást. Ethernet beállításhoz Applications/System/network használom.

Köszi. Megpróbálom a wifi-radar-t. Az Ethernet beálításnál a Windows alatt automatikus ip cím kiósztás volt, mert a szolgáltatómtól kapott ip címet használtam addig amíg a kábelmodem adapterét ki nem húzom. utánna új caímet kapok. Ubuntu alatt is automatikus beállítást választottam Az asztali gépemen ment is, de a laptopon nem :(

Ennyivel később: 15 év